Van scherm naar print

Er zijn veel getalenteerde illustratoren die fantastische digitale kunstwerken maken. Soms blijven de werken echter verborgen pareltjes in de diepe krochten van het internet. Illustrada Festival geeft deze digitale kunstenaars de mogelijkheid om hun werk uit het scherm te halen om ze tijdelijk in de echte wereld te laten zien. Grote afbeeldingen van digitaal gemaakte illustraties krijgen op grote doeken in de openbare ruimte de ruimte en aandacht die ze verdienen. Bezoekers kunnen veel inspiratie opdoen tijdens deze mooie wandeling door de stad. 

Illustrada festival werkt in hun tweede editie samen met Playgrounds als co-curator. 

Brabants Next talent te zien

Naast een internationale line up is er ook aandacht voor makers uit de regio. De Bredase Tosca van der Weerden en de uit Tilburg afkomstige Vera Savelkouls werden geselecteerd. Zij volg(d)en beiden ook het Next Talent Program. 

De kunstwerken zijn te zien in de openbare ruimte. De route vind je hier

Art Market

En niet te missen! De Illustrada Art Market waar artists hun hun fysieke producten zoals posters, unieke art prints, kaarten, merch, buttons, stickers, e.d. verkopen. De locatie (NS16 in Tilburg) is een mooie ruimte waar ook het Illustrada infopunt te vinden zal zijn (het ‘startpunt’ van de kunstroute).

Openingstijden Art Market: 11 & 12 juni | 11:00 tot 18:00 uur
Locatie: NS16 | NS-Plein 16, 5014 DA Tilburg

 

Meer info over Ilustrada Festival

Meer nieuws over Next