Natte Sok op TiLT

Literair festival TiLT is 23 september in theater De Nieuwe Vorst in Tilburg. Tussen de verschillende lezingen en presentaties door is er gelegenheid om even aan te schuiven in een radio-uitzending van Natte Sok. Beeldend kunstenaar Vera Meulendijks (deelnemer Jump TalentHub Brabant) uit Tilburg en auteur Twan van Bragt (deelnemer Wolk TalentHub Brabant) hebben samen de Tilburgse boekenuitgeverij genaamd Natte Sok, maar zijn voor deze gelegenheid in de rol van radiomaker te zien. 

“We omarmen het idee van ‘do it yourself’ en dat geldt ook voor het maken van boeken”, zegt Vera. Zij maakte de tekeningen voor een boek (Pulpboek) door Twan geschreven. “Ik was op zoek naar een uitgeverij van mijn boek, maar het was niet de kwaliteit die ik zocht”, aldus Twan. “Samen hebben we toen mijn boek zelf geplakt, gebonden en gedrukt. Het ambachtelijke boekbinden met touw. Het zijn als het ware kunstwerken in een kleine oplage van 250 stuks.”

Over TiLT

De future is

Thema van TiLT deze tiende editie is The Future Is…

Voor Twan is The future is… ook bedoeld om meer aandacht te geven aan het handwerk. “Ik zou willen teruggaan naar het ambacht. Meer verbondenheid met het product. Meer liefde en een verhaal. Niet elk boek hoeft er precies hetzelfde uit te zien. Zoals gezegd; het is handwerk.” 

“The future is… inclusiviteit, queer, erotiek en open minded”, aldus Vera. “Ik ben blij dat deze elementen een belangrijke rol vervullen in het programma van het Tilt festival. En naast de wat diepgaandere programmaonderdelen, zorgen wij weer voor een lichtere toets in de vorm van radiomaken.” De radio-uitzendingen van Natte Sok zijn na afloop van het festival terug te luisteren via www.tilt.nu 

Meer over WOLK