Krachtenbundeling

Liselot Cobelens en Jeanine Vloemans wonnen toevallig ieder voor zich de prijsvraag van de gemeente Den Bosch. Die had vorig jaar kunstenaars opgeroepen met een nieuwe artistieke bestemming te komen voor de twee kapotte liftschachten bij het station. 

In eerste instantie hadden ze ieder een eigen liftschacht tot hun beschikking, maar ze besloten contact te leggen en bundelden vervolgens hun krachten. 

Zo werd de nieuwe artistieke invulling van de liftschachten een gezamenlijk kunstproject van deze twee deelnemers van TalentHub Brabant. 

 

Krachtenbundeling
Krachtenbundeling

Blikvanger

Jeanine Vloemans ( deelnemer van jump!) maakte de raamstickers van geknipte folie. Om deze ook op het dak te kunnen bevestigen had ze een hoogwerker nodig. 

In het artikel, dat het Brabants Dagblad schreef over dit gezamenlijke kunstwerk, zegt Vloemans over haar aandeel: „In mijn ontwerp zitten de ochtendzon, de middagzon en de avondzon verwerkt; specifieke kleurstellingen zijn daarop aangepast. Met een beetje verbeeldingskracht zie je al gauw een zonnedans ontstaan.” 

Liselot Cobelens (deelnemer van Design to Market) maakte de sculpturen van de grassprieten, 113 in totaal. Daarover zegt zij in het Brabants Dagblad: „Na een uitgebreide testfase met kleuren en pigmenten heb ik uiteindelijk gekozen voor zeefdrukverf met transparante hydrologische pigmenten. Oftewel pigmenten die reageren op de temperatuur. Verschillende pigmenten zijn relevant geworden voor dit werk. Het Grafisch Atelier Den Bosch bleek de perfecte locatie om alle stof te zeefdrukken. Alles bij elkaar opgeteld is het allemaal behoorlijk arbeidsintensief geweest.” 

Het kunstwerk van Liselot Cobelens en Jeanine Vloemans blijft in ieder geval dit jaar in de liftschachten bij het station van Den Bosch. 

Artikel in het Brabants Dagblad

Blikvanger
Blikvanger

Meer over jump!

Meer over Design to Market