“In 2017 nam ik deel aan Camp Cushy -  het literaire zomerkamp van Watershed in Eindhoven. Via hen hoorde ik al over WOLK, maar dat was toen nog in ontwikkeling. Afgelopen winter, ik was dat hele talentontwikkelingstraject eigenlijk alweer vergeten, kreeg ik een uitnodiging om me aan te melden. Ik schreef een motivatiebrief, en daarna had ik een tof gesprek met Bijke, Juliet en Jorien namens de drie partners van WOLK: Tilt, Watershed en Poetry Circle Nowhere.”
 

Isa Altink Nu het ontwikkeladvies van Kunstloc binnen is, ga ik hopelijk snel aan de slag met een mentor en redacteur. Met hen hoop ik me ook te ontwikkelen op het gebied van time-management, positionering in het veld, en zelfpromotie. ”
1458

En je werd toegelaten, gefeliciteerd! Waar ga je de komende tijd mee aan de slag?

“In 2017 en 2018 deed ik al mee aan een ander talentontwikkelingstraject – ABCyourself, onder begeleiding van Edward van de Vendel. Fantastisch dat ik daarvoor werd geselecteerd, het was een grote stap naar het serieuzer nemen van mijn schrijfwerk. Wel merkte ik gaandeweg dat ik het lastig vond dat mijn stukjes gepubliceerd werden, terwijl ik voor mijn gevoel nog erg aan het ontdekken en experimenteren was. Vaak was ik nog niet tevreden. Ik heb inmiddels hier en daar wat gedichten gepubliceerd, maar ben nog steeds wel zoekende naar het bewustzijn van wat ik wil en wat ik kan als schrijver. 

Bij WOLK zijn we al van start gegaan met maandelijkse ateliers. Onze eerste opdracht als groep was om naar eigen inzicht interventies te plegen op het Tilt festival. We hebben toen 250 zines gemaakt met eigen teksten en die in de jaszakken van bezoekers achtergelaten,” herinnert Isa zich. “We maakten ook een bizarre installatie met beeld en geluid, rond het controversiele boekenweekthema ‘de moeder, de vrouw’. Het was een goede start om onszelf en elkaar uit te dagen! 

In mijn individuele WOLK-traject wil ik in de eerste plaats veel verder experimenteren met poëzie en korte verhalen. Nu het ontwikkeladvies van Kunstloc binnen is, ga ik hopelijk snel aan de slag met een mentor en redacteur. Met hen hoop ik me ook te ontwikkelen op het gebied van time-management, positionering in het veld, en zelfpromotie. Dat laatste haat ik, haha.”
 

1456

Als we je over vijf jaar nog eens spreken, waar sta je dan? 

“Poeh, lastig. Dit is nu precies waar ik tijdens WOLK achter wil komen. Ik hoop dat ik dan iets heb gepubliceerd waar ik écht trots op ben. Maar wat dat dan is? Ja, ik heb wel een idee voor een roman dat al wat langer door mijn hoofd spookt. Of misschien toch een bundel met korte verhalen of gedichten? Ik ben ook wat dat betreft nog zoekende. Doelen stellen zodat ik mijn schrijfcarrière serieus op de rit kan krijgen: dat maakt WOLK voor mij nu een geweldige kans.”
 

Meer weten over WOLK en over talenten die onder dit traject vallen? Bekijk de hubprofielpagina voor alle informatie.