I Like You And You Like I, een installatie waarin twee autonome entiteiten negen dagen samen doorbrengen in totale afzondering. Het project is geïnspireerd op de Joseph Beuys 'Happening' uit 1974 in New York, waarin Beuys zichzelf opsloot met een wilde coyote. Soethoudt kiest een andere 'totem', in de vorm van een autonome robot die als doel heeft zijn omgeving te verkennen en in kaart te brengen. De enige variabele factor is een 31-jarige ontwerper. Negen dagen leven met alleen de gesloten ruimte en elkaar.

De ontmoeting vindt plaats in een zeshoekige kamer van 44m2 en wordt live gestreamd. Geen ramen en slechts één deur, voorzien van spionageglas waardoor DDW-bezoekers ongemerkt een inkijkje krijgen.

De huidige revolutie van kunstmatige intelligentie en robotica betekent een nieuwe status-quo, die onze bewuste en onbewuste besluitvorming beïnvloed. De overgang van een digitale naar fysieke vorm van kunstmatige intelligentie dwingt ons een vorm te vinden voor een tastbare relatie.

I Like You And You Like I is een onderzoek naar kunstmatige intelligentie, menselijke intelligentie, autonoom denken en het scheppen van relaties.

19-27 oktober | TAC Eindhoven | DDW

Meer informatie

1723

Next

Deze performance maakt deel uit van het op maat gemaakte traject dat Dion volgt als onderdeel van het Next talent-programma. Next wordt geïnitieerd door Playgrounds en ondersteund door PostPanic, Submarine, Solar World Cinema, onafhankelijk filmmaker Frodo Kuipers, AKV | St. Joost, Kaboom festival, Playgrounds en Provincie Noord-Brabant.

Meer over Next

Wil je contact opnemen?

Mail naar Dion Soethoudt