Fano's muzikale reis is even uniek als zijn achtergrond. Opgegroeid in een snackbar, vindt hij in deze alledaagse setting een rijke bron van inspiratie voor zijn muziek. Zijn nummers, gekenmerkt door een mix van humor, een rauw randje en indrukwekkende beats, resoneren sterk bij een breed publiek. Met tracks als "Culture Vulture", "Makan", "Fastfood" en "Tutup Muka" heeft hij al een duidelijke stempel gedrukt op de Nederlandse hiphopscene. Deze nummers, geproduceerd op de kenmerkende ‘Ben Jur’-beats, tonen Fano's talent voor het spelen met woorden en ritmes.

De aanstaande release van zijn nieuwe album op het label Infected Records van Steen, enkele weken voor zijn optreden in Paard, voegt een extra laag van anticipatie toe aan het evenement. Fano zelf licht toe: "De show zal voornamelijk draaien om de nummers van mijn nieuwe plaat. Hoewel het geen officiële releaseshow is, zal dit de eerste keer zijn dat het publiek de nieuwe nummers live kan horen."

Het concert in Paard belooft een ware belevenis te worden, compleet met dansers, snacks, passende visuals en een decor dat de unieke sfeer van Fano's muziek weerspiegelt. Hij heeft ook diverse muzikale gasten uitgenodigd, waaronder labelgenoten Hadess en Freddie Lee, die de avond als support act aftrappen.

Naast zijn solo carrière is Fano ook onderdeel van de feest act Mojo Fyre waarmee ze op festivals staan om een groot happy hardcore feest te bouwen. Tijdens de show in Paard zal de hardcore house ook vertegenwoordigd zijn. “Tijdens mijn eigen show zal er geregeld een break zijn, waarbij dj’s zoals Kappa en Vieze Rik het overnemen om de sfeer er in te houden en de hele avond aan elkaar te draaien.”

8042

Ook Mojo Fyre zal optreden, evenals label baas Steen en een groot aantal surprise acts. “Ik wil er echt iets speciaals van maken en dus neem ik veel vrienden en mensen van Infected Records mee. Verder moet de avond een bourgondische ervaring worden met een hapje en een drankje.Eigenlijk is het ook meteen een soort van try out, omdat we nieuwe elementen aan de show toevoegen, zoals decorstukken. Uiteindelijk willen we aan deze show blijven werken, zodat we die in de toekomst vaker kunnen gaan doen. Al met al zijn we al lang aan deze show aan het werken en ik ben heel benieuwd wat het publiek ervan gaat vinden.”

Met de belofte van optredens van Mojo Fyre, labelbaas Steen en een reeks verrassingsacts, lijkt de avond van 9 december in Paard een niet te missen evenement voor liefhebbers van Nederlandse hiphop en een breed scala aan muziekstijlen. De deuren openen om 19.30 uur, een perfecte gelegenheid om de veelzijdigheid en creativiteit van Fano en zijn muzikale vrienden te ervaren.
Alle info vind je hier.

Meer Music Hub Brabant