Beelden door: Hanneke Wetzer

Vier weken lang verzamelen 11 dansers persoonlijke bewegingen uit Tilburg en houden die vijf uur per dag in gang. Deze tentoonstelling van choreografische portretten toont een indrukwekkend en aangrijpend beeld van de menselijkheid. Een unieke ervaring in een tot museum omgebouwd Theater De Nieuwe Vorst. In verband met de corona maatregelen is de tentoonstelling vanaf 5 november helaas niet meer te bezoeken. 

2253
NRC "(...) de schoonheid en kwetsbaarheid van dans in één doordacht concept.”
Museumtijdschrift "(...) directer, effectiever en aangrijpender dan welke video, foto of tekst ooit kan zijn.”
Tubelight "(...) indrukwekkendste tentoonstelling die ik ooit heb bezocht.”

Katja Heitmann

Katja Heitmann (1987, Duitsland) opereert op het snijvlak tussen dans en beeldende kunst, performance en installatie. In haar werk onderzoekt zij wat de mens beweegt in het huidige tijdsgewricht. Het werk van Katja Heitmann bestaat uit nadrukkelijke esthetiek, in scherp contrast met de menselijke feilbaarheid. Haar radicaal-minimalistische en hyper-vormgegeven beeldtaal confronteert de toeschouwer met een woeste zee aan inzichten. In september 2020 won Katja de Gieskes-Strijbis Podiumprijs.

Van 2014 tot en met 2017 werd Katja Heitmann ondersteund door TalentHub PLAN en ontwikkelde zich tot een zelfstandig maker.

Meer over Katja