De volgende makers zullen tot en met februari 2023 de Writers Room volgen:
 
Jan van Gorkum, Justus van den Elsen, Catherina Iosifidis, Jochem de Vet, Aswin Baaijens, Pim Vogels en Beau Meevis.
 
Al deze makers hebben een link met Noord-Brabant, volgden eerder Next of werden eerder genomineerd om aan Next deel te nemen. De groep is divers met schrijvers/regisseurs met een academie-achtergrond, maar ook autodidact makers zijn geselecteerd. Op deze manier wordt geïnvesteerd in een groep makers met Brabantse roots die nieuwe en andere verhalen te vertellen hebben.
Tijdens dit traject worden drie openbare masterclasses georganiseerd. Zo zal Chris Mack, Director, Grow Creative Content Acquisitions van Netflix een sessie geven over de ontwikkeling van karakters in series.
 
De Writers Room wordt begeleid door coaches en scenarioschrijvers Saar Ponsioen en Matthijs Bockting. Matthijs schreef onder andere mee aan de eerste Nederlandse Netflix Original Ares, de boekverfilming Laura H. en Mocro Maffia. Saar schreef mee aan de Videoland serie Follow de soa en bedacht en schreef de onlangs op NPO Zapp uitgezonden kinderserie Het herriehofje.
 
Netflix is in 2021 de samenwerking aangegaan met het Next Talent Program, initiatief van Playgrounds en ondersteund door partners The Panics, Submarine Channel, BROET, Natlab, Herrie Film & TV, Kaboom animatie festival, St. Joost School of Art and Design en BredaPhoto.
 
Next is een talentontwikkelingstraject voor filmmakers van alle genres: animatie, games, VR/AR, documentaire en fictie met een oorsprong in Noord-Brabant. De afgelopen zes jaar werden er 33 filmtalenten begeleid in een op maat programma.
 
Naast een financiële ondersteuning vanuit de Provincie Noord-Brabant en het Filmfonds zijn de partners in Next verheugd dat ook Netflix investeert in nieuw filmtalent in de regio.

Meer nieuws over Next