Hedendaags

"Doordat ik gedurende mijn opleiding in Tilburg steeds meer de focus op hedendaags begon te leggen, kreeg de elektrische gitaar een grotere rol in mijn muziek. Ik volgde hierna nog de master Hedendaagse Muziek aan het conservatorium in Gent. Daar leerde ik veel op het vlak van improvisatie en componeren."

Invallen

"Na mijn opleidingen begon ik met hier en daar invallen voor gevestigde gitaristen. Ik werd regelmatig teruggevraagd door ensembles en zo begon het balletje te rollen. Tijdens mijn opleiding werd wel gezegd dat muziek maken net is als autorijden: je leert het pas echt als je je diploma hebt. Dat geldt voor mij ook: door die invalklussen heb ik in korte tijd veel muziek leren kennen."

Ensembles

"Inmiddels heb ik een vaste plek in twee ensembles: Orkest de Ereprijs en Herz Ensemble. Die eerste is een hedendaags ensemble dat al meer dan 40 jaar bestaat en de tweede is een internationaal collectief dat na een gelegenheidsformatie in 2017 besloot samen door te gaan. Daarnaast maak ik ook solo werk, waarin ik me focus op een combinatie tussen de elektrische en akoestische gitaar."

Music Hub Brabant

"Tijdens het traject van de Music Hub wil ik me richten op de rock- en metalband die ik tijdens de master in Gent formeerde. Daarnaast wil ik me toeleggen op het componeren voor mijn solowerk. Tot nu toe ben ik gevraagd als muzikant bij anderen te spelen, ik hoop nu ook meer mijn eigen projecten op te zetten."

Mentor Bert Palinckx (November Music)
Sjors is een hele talentvolle gitarist en één van de weinigen in de hedendaagse muziek die ook elektrisch speelt. Hij is vrij bescheiden over zijn makerschap en tijdens de Music Hub ligt daar dan ook de nadruk op: eigen muziek componeren, als bandleider optreden en een plaat opnemen. We gaan verkennen hoe Sjors niet alleen als gitarist maar ook als maker meer op de voorgrond kan treden.”