Aangenaam!

Ik ben Niels Hoebers en ik ben in 1981 geboren in Horst. Sinds 2004 woon ik in Eindhoven. Mij studie deed ik aan de Design academy Eindhoven 2004-2010, waar ik cum-laude slaagde.

Na mijn afstuderen heeft mijn carrière zich aardig goed weten te ontwikkelen. Ik heb een aardig netwerk weten op te bouwen en mijzelf als animator op de kaart kunnen zetten. Ik heb veel in opdracht gedaan en ben heel veel samenwerkingen aangegaan met andere creatieve vormgevers. Nu probeer ik de teugels wat strakker aan te trekken en en ook meer vrijheid voor nieuw eigen werk te genereren.

Het tofste dat ik tot nu toe heb gedaan?

Dat is denk ik de animatie ENG voor de VPRO (zie hierboven). Naast dat dit een te gek thema was en wij daar volledige vrijheid in kregen mocht ik dit ook met een van mn beste vrienden doen / regisseur Michiel ten Horn. De grote uitdaging was om het gehele concept samentevatten in 28 sec. en dat is echt heel weinig voor zo'n leuke opdracht.

 

Hoebers heeft animatie altijd verweven met de design wereld en deze cross over van werelden maakt zijn werk erg interessant.”

Waarom is Niels Hoebers voor Next geselecteerd?

De partners in Next zijn zeer te spreken over zijn artistieke visie, zijn ambitie en de manier waarop hij zijn studio heeft vormgegeven. Hoebers heeft animatie altijd verweven met de design wereld en deze cross over van werelden maakt zijn werk erg interessant. Verder is zijn animatiestijl, stop motion, prachtig uitgewerkt met een duidelijke Hoebers-handtekening. 

1084

Wat gaat Niels de komende periode binnen Next ontwikkelen?

Niels deed de Design Academy en timmert al zo’n 10 jaar aan de weg als stop motion designer. Hoebers staat op een keerpunt in zijn carrière en wil in Next onderzoeken hoe hij grotere internationale opdrachten kan realiseren. Binnen Next is hij aan de slag met een business coach om zijn positionering scherper te krijgen en een studioplan te ontwikkelen. Daarnaast ontwikkelt hij een ‘slow story’, een stop motion film die een maand zal duren en die als kunstwerk aan muur (dus niet op het grote doek) bekeken kan worden. Het prototype van deze ‘slow story’ zal Hoebers in april 2019 presenteren in Milaan.

Een animatie van Niels was afgelopen jaar te zien bij DWDD: