Lola Gielen
Ik wil mensen blij maken met mijn ontwerpen. Ik wil zelf gelukkig zijn en ook anderen gelukkig maken.”
2017_03_24_WHAT_IF_COLLECTIVE_MGNT_STRP_Ralph_Roelse_Eindhoven_NL_058

Neo

Als afstudeerproject creëerde Lola 'Neo': een muziekinstrument dat iedereen kan bespelen. Om een traditioneel instrument te leren bespelen, zijn jaren ervaring, studie en talent nodig. Na meerdere mislukte pogingen om zelf een instrument te leren beheersen, besloot Lola een instrument te maken dat je makkelijk kunt bespelen. Neo maakt muziek simpel voor iedereen. 

Na het behalen van haar studie kwam Lola bij Design to Market met het juiste netwerk in contact om verder te ontwikkelen. In samenwerking met ASML, Spiccs en ACE maakte ze een nieuw prototype en deed een MIT-haalbaarheidsstudie.

MGNT - What If Collective

What if Collective is een kunstenaarscollectief dat is gevormd na een hackathon van VPRO medialab. Samen met dit collectief werkte Lola aan 'MGNT': een interactieve installatie en ode aan Dick Raaijmakers a.k.a. Kid Baltan. 

Felix - Happybots

Samen met Rob van de Ven begon Lola met de onderneming 'Happybots'. Samen ontwerpen ze sociale robots voor maatschappelijke doeleinden, zoals het bewustzijn van geluk. Hun eerste product heet 'Felix'. Felix biedt de mogelijkheid om geluksinterventies uit te voeren bij verschillende doelgroepen binnen de zorg. Het doel: zoveel mensen gelukkiger maken. 

Met het succes van Felix zullen nieuwe broertjes en zusjes van het product snel volgen.

Foto rechtsboven door: Marc Bolsius

Wil je contact opnemen?

Mail naar Lola Gielen

Lola in de pers

Innovationorigins.com - Boos of blij? Vertel het robotmaatje Felix