Aangenaam!

Ik ben Jelle van Meerendonk en ik ben geboren in 1987, Rucphen. Ik heb gestudeerd aan de AKV St.Joost Bachelor en ik heb een Master in Animatie gedaan.

Tijdens mijn studie heb ik drie korte films gemaakt, die op internationale animatie festivals vertoond zijn. Sinds ik afgestudeerd ben ik werk in opdracht op het gebied van animatie en projection mapping. Daarnaast werk ik niet alleen digital: ik heb de stap naar olieverf op doek gedaan (eigen werk en in opdracht). Ik werk graag groot en expressief (zie de foto's hieronder). 

Tekst gaat verder onder de foto's
Op 26 januari presenteerde Jelle één van zijn olieverf schilderijen tijdens de Cultuurnacht Breda in De Teruggave in het kader van de expo We are Next – Next talents exposed.

Het tofste dat ik tot nu toe heb gedaan?

Tijdens mijn Erasmus studie heb ik zoveel mogelijk modelstudie tekenlessen gevolgd. In plaats van academisch tekenen ben ik heel expressief gaan werken met zoveel mogelijk werken met diverse materialen. Hier begon het startpunt van de ontwikkeling van mijn eigen stijl.

Waarom is Jelle voor talentontwikkeling door Next geselecteerd?

Jelle heeft een unieke visuele stijl ontwikkeld die zeer herkenbaar is. 

Daarnaast kiest deze zeer diverse kunstenaar kiest telkens andere disciplines om zijn verhaal te vertellen wat tot verrassende en innovatieve resultaten leidt.

Jelle gaat aan de slag met een business coach en hij ontwikkelt zijn storyboard-vaardigheden.”

Hoe gaat Jelle zich tijdens Next ontwikkelen?

Jelle gaat aan de slag met een business coach en zal zich daarnaast focussen op het uitwerken van zijn storyboard vaardigheden, zodat hij beter tot de kern kan komen in aanvragen en pitches. Tot slot zal hij een filmplan gaan ontwikkelen.