Projecten

"Tijdens mijn master pakte ik al compositieprojecten op. Ik werd hier en daar gevraagd voor ensembles of choreografen om klanken te creëren ter ondersteuning van hun voorstellingen. Ook schrijf ik voor eigen concepten. Vaak met een visueel accent, dat is mijn vertrekpunt."

Artistiek leider

"Het meest leerzaam voor mij is artistiek leider zijn van een interdisciplinaire productie. Ik heb altijd een duidelijk beeld van wat ik wil maken en hou graag de touwtjes in handen. Maar bij zo’n project word ik gedwongen om de controle af en toe los te laten en op anderen te vertrouwen. Uiteindelijk levert zo’n samenwerking ook een rijker eindproduct op."

Zingen

"Op de ochtend van de première van de voorstelling Ubuntu in 2019, viel de zangeres uit door stemproblemen. Ik was de enige die de tekst kende van deze 50-minuten durende show. Toen stond ik voor de keuze: óf last minute de voorstelling afzeggen, óf zelf zingen. Normaal zing ik nooit op een podium, maar koos toch voor het laatste. Dat was het meest spannende en stoere dat ik ooit heb gedaan."

Music Hub Brabant

"Tijdens het traject bij de Music Hub wil ik werken aan een toegankelijke productie. De afgelopen twee jaar stonden in het teken van veel opnemen en onderzoeken, het is nu tijd om mijn muziek weer in een zaal te laten horen. Daarbij wil ik verkennen hoe ik het visuele en auditieve aspect nog meer met elkaar kan verweven."

Mentor Tom Swart (Intro In Situ)
We gaan met Aura binnen de Music Hub aan de slag om te verkennen hoe zij improvisatie in haar maakproces kan integreren. Daarnaast wil ze ook kijken hoe ze visuals in haar compositiewerk kan integreren zodat die samen echt één geheel vormen.”