In deze tijd is extra duidelijk geworden hoe onmisbaar laboratoria en het onderzoek en experiment wat daarin plaatsvindt zijn. Zonder onderzoek, experiment en testen op kleine groepen mensen zou er geen vaccin tegen Covid-19 zijn gevonden. Voor de muziek geldt hetzelfde, alle vernieuwing, maar ook elk nieuw project begint met onderzoek. In het Pop-Up Muzieklab maakt Intro in Situ ruimte voor deze ontwikkeling van muziek en klank en krijgen verschillende makers elke week de mogelijkheid om met hun nieuwste werk te experimenteren. Via de grote ramen aan de Morenhoek kan het publiek - in het echt - een glimp opvangen van wat er zich binnen afspeelt. De resultaten van het experiment worden aan het eind van de week getoond op een manier die  past bij de op dat moment geldende corona maatregelen. In het begin nog achter glas, maar richting de zomer hopelijk steeds dichterbij. Via een QR code kun je elke zaterdag vanaf 16.00 met je smartphone meeluisteren naar wat zich binnen afspeelt. Gedurende de week zullen de artiesten ook af en toe de code aan het raam hangen zodat je ook dan mee kunt luisteren.

Artiesten

De Music Hub Brabant deelnemers die komen werken in het Pop-Up Muziek-Laboratorium zijn Albert van Abbe (Eindhoven, producer/DJ), Max Frimout (Eindhoven, elektronische muziek / modular), Jornt Duyx (Heerlen, componist/producer/multi-instrumentalist), Claire Adams (Buñol, zangeres/violiste), Remy Alexander (Zaandam, componist) en Mathilde Nobel (Oud Beijerland, elektronische muziek en schilderkunst).

3698
Max Frimout, 2021

Intro in Situ & Cultura Nova

Intro in Situ is kernpartner van Music Hub Brabant en is al 35 jaar hét productiehuis voor hedendaagse muziek en klankkunst. Tijdelijk gevestigd in Heerlen geeft Intro in Situ ruimte aan de creatie van nieuwe muziek - van Gregoriaans tot hiphop, van elektronische pop tot gestileerde natuurklanken en filmmuziek. Intro in Situ is al jarenlang kind aan huis bij theaterfestival Cultura Nova en toont jaarlijks enkele van de nieuwste producties tijdens het festival. In aanloop naar de zomereditie van Cultura Nova 2021 wordt er waar mogelijk al kleinschalige programmering aangeboden, waaronder het Pop-Up Muziek-Laboratorium.

Via de website van Intro in Situ vind je meer informatie over de mogelijkheden tot bezoeken: www.introinsitu.nl/lab