Workshops en paneldiscussies

Makers, (podium)kunstenaars en ontwerpers zijn per definitie veelzijdig. Dat moet ook, want er wordt nogal wat van ze gevraagd. Je bent tegelijk de ‘frontoffice’ en de ‘backoffice’, de sales, de marketing en de uitvoerder; je moet dus wel van alle markten thuis zijn.  
   
Deze editie van de Winter School van TalentHub Brabant bundelt een aantal onderwerpen die te maken hebben met het ontwikkelen van de zakelijke kant van de creatieve beroepspraktijk. Verspreid over vier dagen zijn verschillende workshops te volgen.  

Op maandag 27 en dinsdag 28 februari gaan de deelnemers van de Winter School aan de slag te gaan met het thema ‘geld’. Op woensdag 29 en donderdag 30 maart gaan de workshops over positionering, (online) communicatie en is er een interactieve paneldiscussie over research. 

Voor wie?  
De Winter School is bedoeld voor alle talenten en alumni uit de talentontwikkelingsprogramma’s van Talenthub Brabant. 

Inschrijven kan voor alle workshops maar je kunt ook een selectie maken die past bij jouw persoonlijke behoeften. 

Bij elke workshop wordt een vegetarische lunch geserveerd. 

De Winter School is ontwikkeld door meerdere TalentHubs en wordt geproduceerd door TalentHub Next.  
   
Locatie  
Playgrounds kantoor (Klokgebouw 126 Eindhoven)   
   
Maximum aantal deelnemers per workshop  
15 – 20 deelnemers  
   
Kosten  
50 euro ex btw per workshop inclusief lunch. Dit bedrag wordt verrekend via je eigen talenthub. Mocht je een alumnus zijn, dan krijg je een factuur voor dit bedrag.   
   
Onverhoopt verhinderd?  
De kosten voor de lunch a 20 euro ex btw worden altijd in rekening gebracht.   

Deadline voor inschrijven  
Dinsdag 21 februari  
   
 

Aanmelden

Programma Winter School – maandag 27 februari

10.15-13.30 - interactieve workshop (inclusief gezamenlijke lunch)
 
Wil je je zekerder voelen over wat jij als professional voor opdrachten kunt vragen? Maar ook weten wat je nodig hebt om rond te kunnen komen en te kunnen investeren? Wil je inzichten in hoe je dat kunt onderzoeken?

Aan de hand van vragen als ‘Wat ben ik waard?’, ‘Welke eigenschappen van mijzelf en mijn kunst kunnen van waarde zijn voor mijn klant of opdrachtgever?’, ‘Wat vind je dat je eigenlijk zou mogen vragen en wat vragen je andere kunstenaars/muzikanten/designers/animatoren?’ gaan de deelnemers aan de slag. 

Deze workshop wordt gegeven door De Heren van Werk, Maurice van Dijk en Elton Backx. Zij helpen ondernemers bij het vinden van werk en zijn gespecialiseerd in persoonlijke loopbaan- en ondernemerscoaching.

Aanmelden

Programma Winter School – dinsdag 28 februari

10.15-13.30 - Interactieve workshop over het subsidielandschap (inclusief gezamenlijke lunch)
 
Hoe vind je je weg in het woud van subsidiemogelijkheden? Waar begin je? Adviseurs Niekie Khaled (film/av), Eric Japenga (podiumkunsten) en Imke de Feber (muziek) helpen je op weg. Zij werken alledrie bij Kunstloc Brabant, de provinciale advies- en kennisorganisatie voor professionele kunsten en kunsteducatie. Tijdens interactieve sessies laten ze je kennismaken met de mogelijkheden en kan je ze bevragen over de regelingen die passen bij jouw project. Naast hun specialisatie weten ze ook de weg voor andere kunstdisciplines. 
 
13:30-16.00 - Interactieve workshop over schrijven van een projectplan / subsidieaanvraag 
 
Je leert hier de tips & tricks voor het schrijven van een goed projectplan voor een subsidie-aanvraag. In deze sessie gaan Paulien Mandos en Niekie Khaled samen met je na wat nu een aanvraag goed maakt en waar je op moet letten. Paulien is freelance projectleider en communicatie-specialist. Zo werkt ze voor Playgrounds als hoofd marketing en communicatie, maar helpt ze ook een aantal makers bij de realisatie van hun projecten. Niekie werkt als freelance producent en als adviseur film en av bij Kunstloc. Beiden hebben veel ervaring met het schrijven van (succesvolle 😊) subsidieaanvragen voor en samen met makers. 

De programma's van de andere twee dagen worden later bekend gemaakt.

Aanmelden

Meer nieuws