Soul Sourching is de titel van de alweer negende single die de Nederlandse multi-artieste Camilla Blue uitbrengt in aanloop naar haar nieuwe album Yellow. Camilla Blue benutte de coronaperiode om alle songs (op één na: Blackstar, een ode aan David Bowie) uit te brengen op single. Net als bij de andere zeven songs gaat Soul Searching vergezeld van een prikkelende videoclip.

Camilla Blue is het alter ego van Joyce Deijnen. In de soulvolle song Soul Searching gaat ze op zoek naar haar ziel. Joyce licht toe: “Iedereen heeft dat wel eens, van die momenten waar je stilstaat bij wie je nu werkelijk bent. Vaak komt dat als je je onnodig druk maakt over pietluttigheden. Je maakt dingen wel eens moeilijker dan ze hoeven te zijn. Soul Searching is een zoektocht naar mijn innerlijk. En terwijl ik dat doe, voel ik dat het leven beter kan relativeren en niet te diep moet nadenken. Stop my mind, stop my mind, zingt mijn geest me dan ook toe. In de video krijg je letterlijk een kijkje in mijn hoofd.”

Camilla Blue
Soul Searching is een zoektocht naar mijn innerlijk.”

De release van haar tweede album Yellow is op vrijdag 22 april in de Effenaar in Eindhoven. Die avond is tevens de primeur van de Augmented Reality liveshow ‘Out of the Blue’ van Camilla Blue en haar band. De AR-show is ontwikkeld in samenwerking met Effenaar Smart Venue en Fontys, met ondersteuning van Kunstloc Brabant. Bij het liveoptreden versterken de AR-technieken de boodschap en emotie van de songs.

Van Yellow verschenen eerder op single en als videoclip: Mmm Mmm, Silver Locks, Hullaballo, Umbrella, Talk about it, Loose sand, Iced Up en When I get home.

website Camilla Blue