Pleegzorg ambassadrice Camilla Blue doet pleidooi voor bescherming in nieuwe song Umbrella

Op vrijdag 18 september lanceert Camilla Blue haar nieuwe single en videoclip Umbrella. Het nummer gaat over de bescherming waar je als pleegkind zo naar hunkert. Camilla Blue is de artiestennaam en het alter ego van Joyce Deijnen. Joyce is ambassadrice van de pleegzorgorganisaties Stichting Oosterpoort in Brabant en Levvelin Amsterdam. Ook is ze betrokken bij de landelijke Kinderpostzegelactie ‘Geef een veilig thuis’ die loopt van 23 tot en met 30 september.

Over haar nieuwe single zegt Joyce: “Toen ik twee jaar was, ben ik opgenomen in een pleeggezin. Mijn biologische ouders konden niet meer voor me zorgen. Umbrella gaat over schuldgevoel en mijn worsteling met de vraag of ik wel goed genoeg ben. ‘I can not hide that I am no good’. Ik ben mijn pleegouders oneindig dankbaar voor de bescherming die ze me al die jaren hebben geboden, zeker ook omdat ik als puber niet altijd de makkelijkste was. Zij hebben me onvoorwaardelijk alle ruimte geboden om me te ontwikkelen tot wie ik nu ben. De paraplu is voor mij een metafoor voor een veilig thuis.”

Umbrella is inmiddels de vijfde single van het album Yellow, dat in 2021 komt. Ook in het nummer ‘When I get home’ eert ze haar pleegouders.

De inmiddels 26-jarige Joyce componeert, schrijft teksten, zingt, speelt piano en gitaar, en combineert andere artistieke kwaliteiten zoals schilderen en ‘performen’ met haar muziek. Het eerste album Blue en de opvolger Yellow zijn de eerste twee van een reeks van vier albums met kleurenthema’s die samen één ‘Gesamtkunstwerk’ vormen. Camilla Blue doet niet aan vaste stijlen en structuren. Voor haar is muziek een expressie van diepe innerlijke emoties en reflecties op de wereld om ons heen. Elke song schetst haar eigen wereld, met een eigen unieke klank en betekenis.

Camilla Blue is één van de geselecteerde toptalenten van Music Hub Brabant. Ze is doorgedrongen tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, die vanwege de corona crisis is uitgesteld. Samen met haar band bereid ze zich nu voor op een intensieve live-tour in 2021.