Nieuwe Camilla Blue single ‘’Roll the Dice’’ ontstond in het zuidelijkste puntje van Spanje

Vanaf vrijdag 22 maart is de gloednieuwe single “Roll the Dice” van Camilla Blue via elk digitaal platform te beluisteren. Twee jaar na het verschijnen van het album “Yellow” ging componist en frontvrouw van de band, Joyce Deijnen, weer de studio in. Op dit moment werkt ze samen met producer Gabriël Peeters aan het album “Shake off all Bad” dat in september gaat uitkomen. Ze is onlangs getekend bij het boekingskantoor Glorybox, in samenwerking met Gabriël Bruins.

De single “Roll the Dice” laat horen dat Camilla Blue een nieuwe weg is ingeslagen zonder haar verleden te verloochenen. Samen met haar band en Gabriël Peeters heeft ze lichtere en opgewekter klinkende nummers opgenomen. “I commit myself, never be vengeful again, never to be restless again’’. De nummers zijn dansbaar, vrolijk en oprecht.

“Roll the Dice” ontstond in het zuidelijkste puntje van Spanje. Na “Yellow” volgde een schrijfpauze. Immers, ook haar leven veranderde na de corona-periode, zoals voor zoveel musici. Ze pakte de draad weer op tijdens een auto rit door het Andalusische Western-landschap. Daar begon Joyce nieuwe melodieën te zingen. In de havenstad Cadiz aangekomen, besloot zij een kleine roze piccolo gitaar aan te schaffen. ‘’Midden in de dorre woestijn heb ik de tekst geschreven, in de auto ontstond de muziek”.

Weer terug in Amsterdam ontmoette ze afgelopen jaar de Nederlandse topfotograaf Govert de Roos. Hij was onder de indruk van haar nummers en besloot een serie portretten te maken, net zoals hij die in het verleden maakte van o.a. popsterren als David Bowie, Blondie en Grace Jones.

Joyce: ‘’Hij heeft mijn breekbare, maar ook mijn sensuele kant op de foto’s weergegeven, wat een vakman’’.

 

Meer over Music Hub Brabant