Een aantal shows waren bij voorbaat uitverkocht en bij aanvang van Mood Bored stonden de zalen op deze tour dan ook al bomvol, gitarist Daan Stuyven: “Dat hadden we eigenlijk niet verwacht, dat er al zoveel publiek zou zijn voor het voorprogramma. In Nederland lijken mensen wat minder geinteresseerd in voorporgramma’s en stroomt de zaal meestal pas voor de hoofdact vol. Gelukkig is dat in andere landen dus anders en speelden we elke avond voor een groot publiek.”

De tour begon in Berlijn, waar de show vanwege de grote vraag naar kaarten naar een grotere locatie werd verplaatst. De bandleden voelden zich duidelijk geïnspireerd door de historische omgeving en leverden een van hun meest gepassioneerde optredens van de tour. Ook in Hamburg, waar ze in het imposante betonnen gebouw Uebel & Gefährlich speelden, was de sfeer elektriserend. “In Hamburg speelden we op de 3e of 4e verdieping van dit grote betonnen gebouw, wat een aparte en mooie setting was.”

Een van de hoogtepunten van de tour was ongetwijfeld het optreden in Trabendo, Parijs. Deze zaal, bekend om zijn uitstekende akoestiek en intieme sfeer, was de perfecte locatie voor Mood Bored om hun muzikale diepgang te tonen. Daan: “Wij gingen zonder enige verwachting naar Parijs. We dachten eigenlijk dat het publiek daar met de armen over elkaar kritisch naar onze show zouden kijken, maar dat bleek totaal het tegenovergestelde te zijn. Vanaf het begin van onze show stond de zaal bomvol en het publiek bleef tussen de nummers door maar schreeuwen en iedereen ging compleet uit zijn dak. Doordat het een beetje een gekke zaal is, met verschillende niveaus die helemaal vol stonden met mensen, werd dit nog eens extra versterkt.”

De tour met Nation of Language werd afgesloten in Tourgoing in Frankrijk, waarna Mood Bored in hun eentje doorreden naar Engeland, waar ze nog 3 ‘losse’ shows deden. “Van de ene kant was dit natuurlijk behoorlijk terugschalen, omdat de zalen veel kleiner waren. Van de andere kant was het wel echt tof om te zien dat wij dus als kleine headliner ook al mensen in de UK kunnen trekken.”

De interacties met fans, de energie van de verschillende steden, en de kans om het podium te delen met een gevestigde act als Nation of Language, hebben allemaal bijgedragen aan de ontwikkeling van Mood Bored, waardoor zij nog sterker aan hun Music Hub Brabant Traject kunnen beginnen.

7941

Meer over Music Hub Brabant