Mondriaanfonds en Maureen Jonker vertellen meer over Mondriaan Start

Betty Man vertelde over Mondriaan Start en de andere regelingen van het Mondriaanfonds: de verschillen ertussen, welke criteria van belang zijn en hoe een aanvraag wordt beoordeeld. En natuurlijk beantwoordde zij vragen van de Inversies Sam Scheuermann, Urša Prek, Maja Irene Bolier, Ahn Sung Hwan, Vince Donders, Britte Koolen en Emmie Liebregts.

 

Inversie op Insta

Maureen Jonker deelde haar ervaringen met Mondriaan Start

De regeling Mondriaan Start heeft het voor Maureen Jonker mogelijk gemaakt om samenwerkingsverbanden met en tussen verschillende makers op te zetten. Zelf werkte ze al samen met verschillende dansers, een videograaf, een schrijver en een muzikant. Dat zorgde voor groei in haar werk, op het vlak van presentatie en uitvoering. Je kan dan denken aan een professionalisering van de website en visitekaartjes, maar ook de materialen en het gereedschap in haar beeldende werk.

Maureen onderzoekt de mogelijkheden tot het arrangeren van het menselijk lichaam in steeds nieuwe ruimtes en situaties. In haar werk plaatst zij het menselijk lichaam binnenin zelfgemaakte ruimtes, die zij scenario’s noemt. Deze scenario’s kunnen zowel materieel als immaterieel zijn en bestaan uit materialen zoals stucloper, (golf)karton, hout en pvc, maar worden ook gevormd door de kadering van choreografie.

Dankzij de regeling kon ze haar werk ook presenteren op Prospects - een tentoonstelling van startende kunstenaars tijdens Art Rotterdam georganiseerd door het Mondriaan Fonds op het terrein van de Van Nelle Fabriek. 

Voor haar was dit een heel intensieve en waardevolle ervaring. Doordat Maureen performances maakt kreeg zij hier direct (ongefilterde) reacties terug van het publiek, die ze mee kan nemen in de ontwikkeling van haar werk.

Maureen gaf de Inversie kunstenaars van het huidige talenttraject een aantal goede tips mee. Een tip geven we hier alvast prijs, meer vind je op de website van Inversie.

Tip 1 - > Maak voor het schrijven van je subsidieaanvraag een tijdschema met deadlines. Zorg dat het reëel is, en probeer je eraan te houden. 

Meer over Maureen vind je op http://www.maureenjonker.nl/

Meer over het Mondriaanfonds vind je op https://www.mondriaanfonds.nl/


 

Meer weten over Inversie

Meer nieuws over Inversie