Tijdens deze interactieve master talk zal scenarioschrijver en regisseur Amira Duynhouwer meer vertellen over haar ervaringen met het schrijven voor series in een writersroom. Filmmaker Loes Janssen zal Amira interviewen over deze reis en natuurlijk zijn alle aanwezigen vrij om zelf ook vragen aan Amira te stellen. Laat je inspireren door haar kennis en ervaringen en krijg meer inzicht in het schrijven voor series. 

Deze talk wordt mogelijk gemaakt door Netflix. Next Academy is onderdeel van Next Talent Program, ontwikkeld door Playgrounds en ondersteund door BROET, Natlab, St. Joost School for Art and Design, Herrie Film & TV, Submarine Channel, The Panics, BredaPhoto, Kaboom animation festival, Provincie Noord-Brabant, Nederlands Filmfonds en Netflix.

Laat je inspireren door haar kennis en ervaringen en krijg meer inzicht in het schrijven voor series. 
 

Tickets

7425
Amira Duynhouwer

Meer over scenarioschrijver Amira Duynhouwer

Amira is geboren in Kenya en getogen in Deventer. Er was voor haar niets logischer dan schrijver worden, ook al heeft het wat omwegen gekost. Toen ze eenmaal scripts aan het schrijven was, bleek zelf regisseren een natuurlijk verlengstuk van haar passie om verhalen te vertellen. Ze regisseerde haar eigen films Kimya, Beti en Save It en werkt nu aan een nieuwe film vanaf haar keukentafel in de creatieve community Heesterveld in Amsterdam. 

Verder is ze deel geweest van de writersrooms achter series als Mocromaffia, Nood, Hockeyvaders, Sihame, en het nog te verschijnen Nemesis. Amira schreef en regisseerde een aantal korte films, schreef mee aan de tv-serie NOOD, de tv-serie De slet van 6VWO en was regie-assistent voor Anne Plus. 

Haar grootste doel in het leven is de volgende Paul Thomas Anderson worden, of Francis Ford Coppola. Om het even.

Amira studeerde in 2019 af aan de Filmacademie als scenarioschrijver. Klasse, afkomst en (familie)relaties zijn belangrijke elementen in haar verhalen, wellicht in een poging te begrijpen waarom dat ons in this day and age nog steeds zoveel uitmaakt. 

Meer nieuws over Next