Op 14 februari vindt de Doc Industry Day plaats. Een dag in het teken van Talent en Talentontwikkelingsprogramma's binnen de documentaire filmsector. Met presentaties van Next | Docu talenthub, VPRO Dorst, IDFAcademy en Teledoc Campus. Panel discussies, masterclasses en de KONKAV speedates. Een dag waar makers en professionals elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen.

Tijdens de Pop Up Cinema Talent Talks geven makers een kijkje in de keuken van hun maakproces aan de hand van fragmenten, foto's en ander beeldmateriaal wat hen inspireert en helpt in hun maakproces. Een kijkje achter de schermen en een inkijkje in het creatieve brein van de maker. In deze editie vertellen Marieke Widlak en Joost van der Wiel over hun filmwerk.

DOC Industry Day - DOCfeed

Marieke Widlak (1993) is een van de talenten uit het Next | Docu talentontwikkelingsprogramma.  Ze debuteerde in 2018 met een haar opvallende afstudeer documentaire 'Nu of Nooit Meer'. Opmerkelijk omdat ze  Ruimtelijk ontwerp studeerde aan de academie. Op dit moment werkt ze simultaan aan een Teledoc Campus en een film in het kader van de Wildcard van het Filmfonds. Filmmaken begint voor Marieke in het stilstaan bij dingen waar we normaal aan voorbij lopen. Ingewikkelde thema’s onderzoekt ze in verhalen dichtbij huis. Zo maakt ze het moeilijk bespreekbare toegankelijk.

Meer over Marieke

Joost van der Wiel (1983) is een Rotterdamse filmmaker met Brabantse wortels. Hij laat zich vooral inspireren door wat Werner Herzog 'Holy Fools' noemt; Zij die verder durven gaan dan de meeste anderen, zonder noodzakelijkerwijs hun doel te bereiken, maar die in hun zoektocht wel de diepste verlangens van de mens blootleggen. In 2019 ging zijn eerste lange documentaire Drømmeland in bioscooproulatie. 

De DOC Industry Day is een samenwerking tussen DOCfeed, KONKAV, Pop Up Cinema, Docwerk en Van Osch Films met steun van het Nederlands Filmfonds.