Jenny van den Broeke studeerde animatie, was medeoprichter van het Bredase animatiecollectief Studio APVIS en maakte de docu Blinde Liefde. Nu gaat Jenny op eigen houtje verder als kunstenaar en doceert ze daarnaast aan de AKV|St.Joost. Een alleskunner? Misschien, maar vooral iemand met een onophoudelijke nieuwsgierigheid en ontdekkingsdrift. Schijnbaar probleemloos hopt ze tussen disciplines en domeinen en legt ze de brug tussen kunst en zorg.

Met haar voorkeur voor het zintuiglijke ontwikkelde ze onder meer de indrukwekkende VR-installatie genaamd Ver Binnen, die je het gevoel geeft de grip op de realiteit te verliezen. Deze installatie is gemaakt binnen het talentontwikkelingstraject Next. Het geluid in de installatie is ontwikkeld door sound designer Michiel van de Weerthof.

Voor KONKAV KAST bezocht filmjournalist Kevin Toma deze pionier van traditionele en nieuwe vertelvormen. Ze praten over de maatschappelijke betekenis van haar werk, nieuwerwetse monniken en de kracht van verbeelding en empathie. Ook stapt Kevin zelf in de VR-installatie, waar hij de grip op de realiteit even kwijtraakt.

Meer over Next