Expo in het Noord-Brabants Museum

Over de muren van Het Noordbrabants Museum lopen meer dan honderd 'tjiktjaks' van beeldend kunstenaar en jump!'er Jerrold Saija. Deze hagedissen zijn veel te vinden op de Molukken en de beeltenissen van klei zijn onderdeel van de tentoonstelling Imagine Home. Daarin is het werk te zien van dertien toonaangevende kunstenaars die verbeelden hoe zij ontheemd zijn of hun 'thuis' ervaren. 

🦎 "Tjiktjaks staan voor geluk en hiermee hoop ik de wens voor geluk te verspreiden", vertelt Jerrold Saija. "Mijn werk is eigenlijk altijd wel een poëtische benadering en een vertaling van onzichtbare verhalen." "Ik vind het heel leuk om te merken hoe iedereen mijn werk weer anders interpreteert en hoe het bij iedereen weer andere verhalen oproept." 

🦎 De tentoonstelling Imagine Home is tot en met 2 juni in Den Bosch te zien. 'Het maakt van thuis een poëtisch verlangen' schreef NRC er in zijn recensie van deze groepstentoonstelling over. En ook: 'Dit zijn geen politieke pamfletten, maar artistiek gelaagde interpretaties van een universele thematiek.' 

 

Tentoonstelling Imagine Home

Artist-in-Residence

Op dit moment is Jerrold Saija Artist-in-Residence bij het Vincent van GoghHuis in Zundert, een van de partners van talenthub jump!. Zijn werk is daar vanaf 30 maart te zien in de kosterswoning.

Profiel van Jerrold Saija

Artist-in-Residence
Artist-in-Residence

Meer over jump!