Jamie Kane is een Schotse kunstenaar die in zijn werk als een geoloog de relatie onderzoekt tussen aardlagen en de manifestatie van geschiedenis en artefacten. 

De titel van de tentoonstelling verwijst naar die geaardheid en gelaagdheid der dingen. 

In Luycks Gallery zijn tot en met 21 juli keramische sculpturen, fotocollages, teksten en grafisch werk van Kane te zien. 

Een aantal van die werken maakte hij tijdens zijn residentie in het Frans Masereel Centrum in België. Daar experimenteerde hij met digitale technieken. 

De tentoonstelling wordt 29 juni geopend door auteur Kate Briggs met een bijzonder openingswoord. 

Op 7 juli vertelt Jamie Kane zelf meer over zijn werk tijdens het kunstenaarsgesprek om 15:00 in Luycks Gallery. 

Over Jamie Kane

Mentor tijdens jump!

Tijdens zijn talenttraject bij Jump! wordt Jamie Kane begeleid door Ingrid Luycks. Zij is al sinds de start van TalentHub jump! tien jaar geleden een belangrijke partner in het netwerk van de hub en een waardevolle coach voor de kunstenaars. “Met Jamie voer ik om de zoveel tijd gesprekken over waar hij staat met zijn werk, wat hij nog zoekt en wat hij daarvoor nodig heeft”, zegt Luycks over dit mentorschap. 

“Ik geef hem met deze tentoonstelling graag een podium. Het bekijken van het werk van Jamie is een spannende ervaring vanwege de vertaalslag die hij maakt van concept naar zeer uiteenlopende materialen, waarbij niettemin zijn handschrift herkenbaar blijft.  Je wordt uitgedaagd om te kijken en te willen zien wat hij bedoelt.”

Earth Wire is tot en met 21 juli te zien in Luycks Gallery.

Over jump!

Meer nieuws over jump!