Hoe is het met je en jouw kunstenaarschap?

Corona beukte erin en dat nodigde uit tot een herdefiniëring. Hoe kun je als beeldend kunstenaar in deze tijden (off- & online) je werk presenteren? En ook: hoe staat dit in relatie tot een galerie.
Ik ben mij daar momenteel in aan het verdiepen. Concreet heb ik me toegelegd op UX-webdevelopment - digitale marketing. Doel is om zelf online omgevingen te kunnen opzetten om verspreiding van artistiek werk te optimaliseren. Dit wordt geruggesteund door artistiek werk: een film over Experimental Intermedia - New York met deelnames van o.a. Lee Ranaldo (Sonic Youth), Melissa Auf Der Maur (Smashing Pumpkins, Hole) wordt nu gerealiseerd. Ook maak ik momenteel een fotoreeks van het -verdwenen- kunstenaarshotel A's te Manhattan. Dit artistiek werk wordt gebruikt als mini-'casestudies' om de relevantie van die online omgevingen af te toetsen (en hier en daar bij te sturen).

6198
locus solus 1

Hoe kijk je terug op jouw deelname aan jump!?

Ik heb veel bijgeleerd. Omdat corona halverwege jump! kwam ervaar ik een voor-corona en na-corona in het traject. Dat was voor mij de onmiddellijke insteek om UX te gaan studeren en van daaruit het online traject uit te rollen.
Via jump! was mijn eerste contact met Instagram. Ook de ervaring om in een groepstentoonstelling te zitten was nieuw voor mij. Vooral de open atmosfeer herinner ik mij. Ook het zakelijke belang werd gestimuleerd door middel van lezingen. Ook de verscheidene vertoningsplaatsen zijn zeer welkom voor een beginnend artiest.

Welk advies kun jij geven aan de deelnemers van jump! en beginnende kunstenaars?

De wereld is veranderd na corona. We moeten durven erkennen dat we door onze bubbels anders zijn gaan kijken naar onszelf en de kunst die we maken. Hoe wij de wereld ervaren gebeurt nu via een digitale bril. Daarom moeten we de paden in die online wereld begrijpen. Daarmee bedoel ik niet enkel bijvoorbeeld een twitter-account opzetten, maar veel diepgaander: waar vind ik mijn publiek? Hoe toont zich mijn werk op een scherm? Hoe kan ik die romantiek van de artiest binnensmokkelen in een digitale wereld? Als jong artiest is dat een absolute must, lijkt mij. Daarnaast zou ik me zeker verdiepen in het zakelijke aspect - wat bij jump! via workshops wordt aangeboden.

Website

Wil je contact opnemen?

Mail naar Coördinator jump!