Hoe is het met je en jouw kunstenaarschap?

Het gaat goed met mij. Naast het maken van tekeningen ben ik ook gaan experimenteren met installaties. In mijn solotentoonstelling bij Het Noord-Brabants Museum waren onlangs naast tekeningen ook installaties van mij te zien: ‘Piece of Shit’ en ‘Please let me out, to get my feet back on the ground’. In deze laatste genoemde installatie verschool een figuur zich achter de museummuur, aan de bezoekers liet hij een rusteloos bewegende voet zien en zijn half gestrekte arm en in ‘Piece of Shit’ was de hoofdrol weggelegd voor een duif. De duif had een lekker plekje gevonden, net onder het plafond.   
Voor een andere installatie ‘Did we pass our expiration date?’ zette ik mijn tanden in mijn tekenwerk. Als maker heb ik namelijk tijdens het werkproces gegeten van eetbare tekeningen. Momenteel werk ik aan nieuwe tekeningen met (kleur)potloden op papier en collages van verschillende materialen op papier/ zuurvrij karton. Je kunt mijn werk volgen via mijn website www.MartheZink.com en via mijn Facebook en Instagram.

Hoe kijk je terug op jouw deelname aan jump!? 

Ik vond jump! een heel mooi traject. We kregen veel cursussen aangeboden, o.a. over pitchen voor een groot publiek. Daarnaast bezochten we interessante lezingen. We hebben veel gepraat over elkaars werk en exposeerden samen. Het was een leerzaam traject, Jan en Will van Hoof hebben mij samen met Kunstloc erg goed begeleid.

Welk advies kun jij geven aan de deelnemers van jump! en beginnende kunstenaars?

Blijf dicht bij jezelf in je werk en in de concepten die je bedenkt, blijf daarnaast ook kritisch naar jezelf kijken en verder ontwikkelen.

Website

6000

Wil je contact opnemen?

Mail naar Coördinator jump!

Meer nieuws van jump!