Geselecteerd voor Gouden Kalf Competitie - HONDS van Josefien van Kooten

We zijn verheugd dat de film HONDS van Next talent en regisseur Josefien van Kooten is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie van de 40e editie van het Nederlands Film Festival (NFF)!

Hiermee is ze het tweede Next talent (na Iris van der Meule - Best Interactive)  dat geselecteerd is voor de Gouden Kalf competitie. 

De film zal in premiere gaan tijdens het Nederlands Film Festival dat wordt gehouden van 25 september tot 3 oktober 2020 in Utrecht. De nominaties van de Gouden Kalveren worden bekend gemaakt tijdens het Gouden Kalveren Gala. De film is geproduceerd door het brabantse NEWTON Film van Ton van Zantvoort (Schapenheld).

Over HONDS:
In de reflectie tussen mens en hond wordt de spanning tussen controle, liefde en machteloosheid in het leven zichtbaar. Hondenfluisteraar Ron staat mensen bij die problemen hebben met hun honden. De honden vertikken te luisteren, vertonen angstig gedrag, of zijn agressief en bijten. Het blijken vaak niet de honden, maar de baasjes zelf die getraind moeten worden. Door de onbegrensde liefde voor hun dier vergeten mensen hun grenzen aan te geven. De oplossing is dat baasjes leren om zich als hond te gedragen. HONDS is een tragikomische documentaire die in observerende shots de complexe relatie tussen mens en dier toont.

Deze productie kwam tot stand in het kader van Teledoc Campus. Een samenwerking van CoBO, Nederlands Filmfonds, NPO-fonds en NPO © 2020

Meer over de film