Het harde werk en de investering van Next werpen hun vruchten af voor filmmaker Josefien van Kooten. Tijdens Next werkte ze samen met filmmaker Anna Witte aan het filmplan voor de korte documentaire 'ANIMA - de ziel van de haven' en vond aansluiting bij producent NEWTON film uit Breda.

Haar filmplan is onlangs geselecteerd voor verdere ontwikkeling binnen het Teledoc Campus traject. Teledoc Campus is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO, het NPO-fonds en het Filmfonds voor de ontwikkeling van documentaire talent in Nederland. Opvolgend hierop is ook realisering toegekend, wat betekent dat deze uitzonderlijke en visueel sterke film ook daadwerkelijk gemaakt gaat worden. 

Een van de focuspunten van Josefien van Kooten tijdens het Next-traject was het ontwikkelen van haar edit skills. Ze kreeg carte-blanche voor het geven van haar visie op het ruwe filmmateriaal van Ton van Zantvoort. Samen werkten ze vervolgens aan de film ‘A Traveler’s Guide’: een visuele, experimentele documentaire die in gefragmenteerde observaties de blik van een filmmaker toont die over de wereld reist. Een reflectie over toerisme, eenzaamheid, ongelijkheid en onze relatie met dieren en onze planeet. De film ging in première op het 25e CinemAmbiente in Italië. 

Meer over dit talent

7358
Still uit A Traveler's Guide
7359
Still uit A Traveler's Guide

Meer nieuws over Next