Intens debuut van regisseur Dwight Fagbamila

Geteisterd door suïcidale gedachten trekt de 21-jarige Dennis weer terug in bij zijn moeder Thea in Eindhoven. Zijn hoogzwangere ex-vriendin Asha mag hij vanwege een woede-uitbarsting niet meer zien. Dennis’ aanstaande vaderschap maakt veel oud zeer los. Zestien jaar geleden was hij getuige van zijn vaders zelfmoord. Door de naderende geboorte van zijn eigen zoon wordt de strijd tussen Dennis’ innerlijke demonen alsmaar heftiger.

Terugkeren naar zijn Eindhovense roots leek aanvankelijk een goed idee, maar zijn verhuizing blijkt juist averechts te werken: Dennis’ agressieve gedrag steekt opnieuw de kop op en doet hem verder afdrijven van de mensen waar hij van houdt. Ten einde raad ziet Dennis nog maar één uitweg om zijn naasten te ontlasten: hij laat zich vervloeken met een voodoo-spreuk van een Nigeriaanse priester. Hoe meer Dennis’ lichaam geconsumeerd wordt door de vloek, hoe helderder zijn geest wordt: om zijn ongeboren zoon te beschermen moet hij een groot offer brengen.

Femi is een intens speelfilmdebuut van regisseur Dwight Fagbamila met in de hoofdrol een indrukwekkende Yannick Jozefzoon als de zwaar getormenteerde Dennis.

 

Engelse Q&A met filmmaker Dwight Fagbamila

Femi gaat in première tijdens het Nederlands Film Festival. In Brabant kun je de film op woensdag 28 september voor het eerst zien bij Natlab. Dwight is zelf ook bij de première aanwezig en na afloop beantwoordt hij in een Q&A met visual storyteller en eveneens oud-Next-talent Juliana Erazo alle vragen over het verhaal en maakproces van zijn debuutfilm. Let op: deze Q&A is Engelstalig.


28/09/2022
21:15 – 23:15


Filmzaal in Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven

Prijs
€ 11.50

Extra informatie
De film is Nederlands gesproken en heeft Engelse ondertiteling. De Q&A is Engelstalig.

Tickets

Lovende woorden over Femi

★★★★ - Trouw, Belinda van de Graaf: 
“Lange tijd werd het Brabantse filmlandschap beheerst door de balorige hangjongeren uit New Kids. Maar regisseur Dwight Fagbamila laat zien dat er meer leeft in het land van de zachte G. Fagbamila, geboren en getogen in Eindhoven en opgeleid aan de kunstacademie in Breda, zet een ferme handtekening onder zijn speelfilmdebuut Femi. In Rembrandtesk uitgelichte scènes staat hij stil bij de demonen in het hoofd van de 21-jarige Eindhovenaar Dennis, alias Femi.”

NRC noemt Femi ‘een van de verassendste speelfilmdebuten van dit jaar’. 

Meer nieuws over Next