Sinds 1994 heeft Mezz zich gevestigd als een cultureel monument in Breda. Met een capaciteit van 700 bezoekers in de grote zaal, biedt het podium niet alleen ruimte voor gevestigde acts, maar fungeert het ook als een broedplaats voor lokaal talent zoals Fano. De variëteit in programmering - van jazz tot pop en hiphop - weerspiegelt de artistieke diversiteit waar Fano en zijn team op mikken.

Radio-Airplay, marketing en subsidieaanvragen

Binnen een jaar streeft Fano ernaar om zijn muziek op minstens twee verschillende radiozenders te laten afspelen. Hij is van plan een geschikte plugger te vinden met affiniteit voor zijn genre, gericht op zenders als SLAM FM, 100% NL, 3FM, en Radio 538. Een ander cruciaal doel is het verkrijgen van ten minste één subsidie en het aanschrijven van een fonds. Fano en zijn team zullen zich richten op fondsenwerving en het onderzoeken van subsidiemogelijkheden in Den Haag en Breda, inclusief kansen om Mezz te betrekken. Casper: “We hebben onlangs afgesproken met een plugger die ervoor kan zorgen dat Fano op de radio wordt gedraaid en met hem zijn we gaan kijken wat we kunnen doen om dat makkelijker te maken. Met hem hebben we afgesproken dat we voor de nieuwe single een video en promotiemateriaal gaan maken. Als dat klaar is gaan we weer met hem afspreken en concrete plannen maken.”

Fano's ambitie om binnen een jaar op nationale radio te verschijnen en binnen twee jaar internationaal te performen, in landen zoals Indonesië, wordt ondersteund door de infrastructuur en het netwerk van Mezz. De zaal biedt een platform voor Fano om zijn muziek en merk te verfijnen, en om belangrijke connecties in de industrie te leggen.

De samenwerking tussen Fano en Mezz is meer dan alleen een zaal en een artiest. Het is een wederzijds versterkende band, waarbij Mezz's rol als kern van de Bredase muziekscene onmiskenbaar is. De zaal, centraal gelegen aan de Claudius Prinsenlaan, is niet alleen een podium maar ook een partner in de carrièreontwikkeling van artiesten.

8107

Branding en marketing

Het gaat echter niet alleen om muzikale prestaties. Een belangrijk aspect van Fano's ontwikkeling is het opdoen van kennis over financieel management en branding. Dit sluit naadloos aan bij de missie van Mezz om artiesten niet alleen een podium te bieden, maar ook om hen te ondersteunen in hun algehele ontwikkeling.

Fano is van plan voldoende kennis op te doen over professionele branding en marketing. Dit zal onder meer inhouden het volgen van een cursus over het gebruik van social media voor muziekreleases. “Onlangs zijn we in gesprek gegaan met een reclamebureau uit Breda om te kijken naar de marketing van Fano. Wij hebben daar een eerste orienterend gesprek mee gehad en nu zij weten wat we willen, komen zij binnenkort met advies hoe we de naamsbekendheid kunnen gaan vergroten.”

Een ander belangrijk doel is het verkrijgen van inzicht in hoe hij financieel kan rondkomen van zijn muziek. Dit omvat het maken van een omzetprognose voor 2024 en het inschakelen van een financieel adviseur. Ten slotte wil Fano een passend decor verzamelen voor zijn live-optredens, om de beleving voor zijn fans te versterken.

Fano's pad naar succes wordt gekenmerkt door een combinatie van artistieke ontwikkeling, professionele groei, en persoonlijke verwezenlijking. Het traject belooft een transformerende ervaring te zijn voor deze opkomende artiest, die vastbesloten is om zijn unieke geluid en visie te delen met een breder publiek. “Op het moment zijn we met best veel mensen in gesprek om zoveel mogelijk lijntjes uit te gooien. We proberen op verschillende fronten zaken in gang te zetten en we merken dat de samenwerking met Music Hub Brabant dat proces makkelijker maakt. Uiteraard zijn we blij met de financiele steun, maar je wordt als artiest ook serieuzer genomen als je onderdeel bent van een dergelijk talentontwikkeling programma” aldus Casper van 's Gravezande.

Met de ondersteuning van Music Hub Brabant, de expertise van Mezz en de vastberadenheid van Fano en zijn team, worden de fundamenten gelegd voor een succesvolle carrière. Casper van 's Gravezande benadrukt het belang van deze samenwerking: "Het is essentieel dat we Fano op alle fronten ondersteunen. De kansen die Mezz biedt, zijn daarbij onmisbaar."

In een tijd waarin de muziekindustrie voortdurend evolueert, staat Mezz symbool voor de voortdurende ondersteuning van lokaal talent. En voor artiesten zoals Fano, biedt deze samenwerking een kans om niet alleen hun dromen na te jagen, maar ook om een significante impact te maken op de muziekcultuur van Brabant en daarbuiten.
Volg Fano op Instagram.

Music Hub Brabant nieuws: