Beeld door: Ruben Hamelink

Eva van Pelt is muzikaal maker van Brabantse bodem. Haar werk onderscheidt zich door de zoektocht naar een ander contact met haar publiek. De laadruimte van haar oude Volkswagenbus bouwde ze om tot concertzaal voor één persoon, en reed in 2018 en 2019 onder de titel ‘HIER – concert voor één’ het land door. Op zoek naar contact in muzikale ontmoetingen. Op festivals, maar ook in leegstaande bouwkranen, kerktorens, hotelkamers en in the middle of nowhere.

Eva van Pelt

Bekijk de serie 'van HIER naar NU', gemaakt door Job van Etten.

HIER

Tijdens de HIER tour vond Eva verbinding, en werd haar publiek zichtbaarder dan ooit. Zelf werd zij verliefd op hoe haar werk in het hier en nu telkens iets anders betekende, simpelweg omdat er iemand anders naar luisterde. Het eenmans-publiek kleurde Eva’s teksten en muziek telkens tot een unieke uitvoering die alleen op dat moment, in hun aanwezigheid, bestond. Eva’s wens om dat wonderlijke principe met een groep publiek te kunnen ervaren groeide met elk van de vijfhonderd concerten voor één.

Eva van Pelt
Wat gebeurt er wanneer het publiek geen anonieme groep in het donker meer is? Als je een intiem moment deelt met mensen je niet kent? Wanneer nummers gaan over iemand die op dat moment in de ruimte zit, teksten elke avond een unieke uitvoering krijgen, muziek soms ter plekke ontstaat, en je niet alleen de artiest mag zien, maar iedereen die het aandurft in het NU gezien te worden?”
HIER - Dave Menkehorst 3

NU

In haar nieuwe project NU zoekt Eva met haar band de grenzen van het popconcert op. Ze brengt nieuwe nummers, spannende arrangementen, spoken word en improvisaties, in een concertvorm waarin contact centraal staat. 

Eva van Pelt presenteert NU

8 april Concertzaal Willem Twee | 28 april Paradox Tilburg

Music Hub Brabant

"Dankzij de Music Hub heb ik het afgelopen jaar elementen van mijn nieuwe concertvorm op verschillende podia in Brabant kunnen uitproberen. Dat werkte niet altijd meteen, maar voor dat waar ik naar zoek is het essentieel om te experimenteren met publiek erbij, juist ook als je nog geen idee hebt wat er gaat gebeuren.

Om grenzen te verleggen moet je ze eerst oversteken. Mijn proces van HIER naar NU was zeker niet risicoloos. Het vertrouwen dat ik vanuit de Music Hub kreeg en krijg is van groot belang voor het realiseren van vernieuwende concerten.

Er zijn tijdens dat proces waardevolle samenwerkingen met een aantal van de Music Hub podia ontstaan: zo werk ik momenteel met mijn band in de broedplaats van Paradox, en werk ik samen met Willem Twee Poppodium in mijn thuisstad Den Bosch. Op die podia zullen ook de eerste officiële try-outs van NU plaatsvinden, en daar heb ik vreselijk veel zin in."

Ontdek meer!

Wil je contact opnemen?

Mail naar Coordinator Music Hub Brabant