Een ode aan de kracht van liefde

CORRIE is een film die onderzoekt hoe er wordt omgegaan met een grote verandering binnen een liefdesrelatie en is een ode aan de kracht van de liefde, voor de ander en voor jezelf.

Hoe vind je jezelf opnieuw uit als je partner een verandering doormaakt? Deze taak staat Corrie te wachten. Haar partner Ashley is in transitie van man naar vrouw. Steeds vaker vraagt Corrie zich af in hoeverre ze haar partner kan volgen in de transitie. Ze zal op zoek moeten gaan naar wie zij zelf diep van binnen is om tot een antwoord te komen. De veranderingen bieden verrassende nieuwe inzichten in de relatie en over henzelf. Verborgen gebreken en sluimerende verlangens tot zelfontplooiing komen bovendrijven. De nieuwe situatie biedt mogelijkheden tot een schone lij en het heruitvinden van haarzelf. Ook brengt het Corrie en Ashley op onverwachte momenten dichter bij elkaar, op manieren die vóór de verandering wellicht niet mogelijk waren geweest.

 

Tickets

Q&A met filmmaker Marieke Widlak

CORRIE gaat tijdens het Nederlands Film Festival in première. In Brabant gaat de documentaire op zaterdag 24 september in première bij BROET x Natlab. Na afloop is er een Q&A met regisseur Marieke Widlak, gehost door Luuk van de Ven. Aansluitend vindt er een borrel bij BROET plaats, waar je Marieke ook zelf nog even kunt spreken en andere filmmakers kunt ontmoeten.

Filmmaker Marieke Widlak

Filmmaken begint voor Marieke Widlak (1993) in het stilstaan bij dingen waar we normaal aan voorbij lopen. Ingewikkelde onderwerpen onderzoekt ze in verhalen dicht bij huis. Zo maakt ze het moeilijk bespreekbare toegankelijk. Waarom is waardering uiten naar dierbaren soms zo moeilijk? Wat is een thuisgevoel? Wanneer is liefdadigheidswerk succesvol? Hoe ver zijn we bereid te gaan voor het behoud van een gelukkige relatie?

In 2018 heeft ze haar debuut gemaakt met de korte documentaire: Nu of Nooit Meer. Hiermee is ze afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Een opmerkelijke keuze, Marieke studeerde namelijk Ruimtelijk Ontwerp op de academie. Ze besloot echter in haar laatste jaar een heel persoonlijk verhaal te vertellen in ander medium: documentaire. Nu of Nooit Meer ontving de Wildcard van het Nederlands Filmfonds, de Drempelprijs van de Willem de Kooning academie, de award voor ‘beste debuut’ op het Eindhoven Film Festival en de award voor ‘beste film’ op het Tilburg Film Festival. Daarnaast is de documentaire uitgezonden door de NPO, Canvas en verschillende filmfestivals. Met de gewonnen Wildcard in 2018 heeft Marieke de korte documentaire CORRIE gemaakt die in 2022 is uitgekomen.

CORRIE is mede mogelijk gemaakt door financiering van het Next Talentprogramma. 

 

Meer over dit voormalige Next-talent

Meer nieuws over Next