Camilla Blue schrijft brief naar biologische vader in nieuwe song Hullabaloo

Camilla Blue lanceert met Hullabaloo haar inmiddels zesde single van de CD Yellow, die begin 2022 uitkomt. De song is een brief aan haar biologische vader die ze sinds haar tweede jaar niet meer zag. Camilla Blue is pleegkind en ambassadrice van de pleegzorgorganisaties Stichting Oosterpoort in Brabant en Levvel in Amsterdam. Ook was ze betrokken bij de landelijke Kinderpostzegelactie 2020 ‘Geef een veilig thuis’.

Camilla Blue is het alter ego van Joyce Deijnen. Over Hullabaloo vertelt Joyce: “De song is een brief aan mijn biologische vader, om hem te laten weten dat het goed met me gaat. Nadat ik hem enkele jaren geleden voor het eerst heb bezocht, bleek dat we geen connectie hebben. Hij was niet de vader waar ik altijd over heb gedroomd. Helaas is hij nooit betrokken geweest bij mijn leven. Hullabaloo betekent lawaai. Als kind had ik altijd veel herrie in mijn hoofd. Dit ervaar ik nog steeds. Het geluid in mijn hoofd als ik stress heb, de voortdurende worsteling om te blijven vechten. 'He blames it all on the hullabaloo'. Het lijkt dat mijn vader het excuus had om me niet te zien omdat er zoveel gebeurde in zijn leven. Maar hey, ik ben nu oké. Mijn pleegouders hebben me echt geweldig geholpen. Ik hoop dat mijn vader deze song hoort, zodat hij weet dat ondanks zijn afwezigheid alles goed is gekomen.”

De inmiddels 26-jarige Joyce componeert, schrijft teksten, zingt, speelt piano en gitaar, en combineert andere artistieke kwaliteiten zoals schilderen en ‘performen’ met haar muziek. Het eerste album Blue en de opvolger Yellow zijn de eerste twee van een reeks van vier albums met kleurenthema’s die samen één ‘Gesamtkunstwerk’ vormen. Camilla Blue doet niet aan vaste stijlen en structuren. Voor haar is muziek een expressie van diepe innerlijke emoties en reflecties op de wereld om ons heen. Elke song schetst haar eigen wereld, met een eigen unieke klank en betekenis.

Camilla Blue is één van de geselecteerde toptalenten van Music Hub Brabant. Ze is doorgedrongen tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, die vanwege de coronacrisis is uitgesteld. Samen met haar band bereidt ze zich nu voor op een intensieve live-tour als de lockdown voorbij is.