Vriendenproject

Het tweetal ontmoette elkaar op de middelbare school en werden vrienden voor het leven. Beiden zaten door de jaren heen in verschillende bands en projecten. Nu, twee decennia na hun ontmoeting, bundelen zij voor het eerst hun krachten. Op een zolderkamer, tussen de synthesizers en drumcomputers werkten ze aan Droom De Wereld: een muzikale trip langs disco, triphop en spoken-word. "Droom De Wereld is een document, het monsterpact tussen een schrijver en een muzikant die hun jarenlange vriendschap bezegelen met Blitskikker.", aldus het duo.

3549
Woody Veneman en Twan van Bragt

Intuïtief

Twan schrijft vanuit een onbedwingbare maakbehoefte teksten die de basis vormden voor de liedjes. De ideeën vertrekken vanuit een persoonlijke noodzaak om vervolgens omgesmeed te worden tot verhalen en personages. Woody voorziet de verhalen vervolgens van passende beats, melodieën en arrangementen.

Het werken aan de muziek gebeurt vooral intuïtief. De donkere en dromerige klanken zijn niet vooraf bedacht, maar ontstaan in het proces. Ook de rollen liepen onvermijdelijk door elkaar: Woody schreef ook teksten, Twan maakte ook muziek.

Het ritme van de stad

De titelsong Droom De Wereld is een meanderend en trippy verhaal over een dwalende man in de grote stad. Een licht ironische vertelstem klinkt over een dromerige four to the floor-beat. De man begeeft zich in kunstzinnige, rijke kringen en wentelt zich in de leegte daarvan. Als een buitenstaander die zich verbaasd laat meevoeren door het ritme van de stad, hoppend van feest naar feest om uiteindelijk vooral de desillusie te ervaren.

De eerste single van het album is de lome discotrack Soms Ben Ik De Zon en gaat over de verschillende rollen die je aanneemt in het leven. De song is een ode aan de veelzijdigheid en grilligheid van de mens. In de videoclip maken twee vrienden een nachtelijke trip in een Opel Kadett.

Droom De Wereld beluisteren

Droom De Wereld is te koop als digitaal album én als limited edition cassette tape via Barreuh Records. Meer informatie over Blitskikker vind je op Blitskikker.club

Ontdek meer over Twan

Wolk