Tineke Beunders (1982) studeerde cum laude af aan de Design Academy in 2008, en startte samen met Nathan Wierink (1979, eveneens cum laude afgestudeerd aan de Design Academy) 'Ontwerpduo' op. Een ontwerpstudio waarmee ze jaarlijks een nieuwe collectie interieuraccessoires, meubels en verlichting neerzetten. Deze ontwerpen worden vervolgens ondergebracht bij diverse labels. Ze werken onder andere voor Fest Amsterdam, Serax, Vij5, Made by Hand en Puik.
Binnen hun ontwerpstudio richt Tineke zich voornamelijk op de art-directie. Bijzondere beelden en sferen maken is haar passie. Verlichting gaat hierbij steeds een grotere rol spelen.
Art-directie opdrachten voert ze ook freelance uit voor het nederlandse designmerk Puik.

Selectie Talenthub

Tineke timmert zo'n 10 jaar aan de weg, en inmiddels is Ontwerpduo is een gevestigde naam in Nederlands Design. Diverse ontwerpen van het bureau worden wereldwijd verkocht. De ontwerpen zijn vriendelijk, speels, tijdloos en hebben een eigen en herkenbaar kleur- en materiaal gebruik. De laatste jaren richt Ontwerpduo zich voornamelijk op het ontwerpen voor andere labels, maar 1 ontwerp wordt nog steeds met het grootste plezier in-huis gemaakt: Light Forest. Dit is 1 van de bekendste ontwerpen van het duo.
 

Tineke zal dit ontwerp onderbrengen in een spin-off van ontwerpduo, dat zich volledig gaat richten op maatwerk in verlichting. Dit is 1 van de grote krachten van het duo gebleken waar alle talenten in samen komen: bijzondere beelden maken, grote projecten begeleiden, productie in-huis. De komende periode gaat zij dan ook werken aan het zakelijk opzetten van deze nieuwe onderneming.