Over The100Hands

The100Hands reist langs internationale festivals, en boekte succes in België, Egypte, Zweden, Denemarken en Duitsland. 25Feet was de eerste officiële première van dit gezelschap in Nederland, welke te zien was op Festival Cement 2017. Met In the Midst of Everything stonden ze in 2018 op Theaterfestival Boulevard. Tijdens Festival Cement 2019 deed The100Hands een onderzoek naar Staan. In augustus 2019 ging op Theaterfestival Boulevard Show Me in première, een dansperformance, een oefening in zien, een reflectie op jezelf blootgeven, een spel met fictie en werkelijkheid, een talkshow waar iedereen te gast is.

Van 2017 tot en met 2020 werd The100Hands ondersteund door PLAN. Het gezelschap werkt vanaf 2017 in een meerjarig samenwerkingsverband met DansBrabant en ontvangt de komende jaren steun van de Gemeente Breda en het Fonds Podiumkunsten. Projecten die The100Hands na PLAN ontwikkelt zijn onder meer de theatrale mini-vakantie TENT& in coproductie met Theaterfestival Boulevard en het Exchange Project, waarin het gezelschap met Godelieve Spaas (lector New Economies bij Avans Hogeschool) de werelden van podiumkunsten, wetenschappelijk onderzoek en ondernemen samenbrengt.

Heleen Volman
Hun opmerkelijk informele en uitnodigend-vriendelijke toon maakt het voor de meeste mensen in het publiek totaal vanzelfsprekend om zich mee te laten voeren in hun spel van fysieke ontmoeting.”

Waarom is The100Hands geselecteerd voor PLAN?

Heleen Volman, artistiek leider DansBrabant over The100Hands:

“The100Hands staan voor een nieuwe begeestering en bezieling in de dans. Vanuit een weloverwogen keus om zich op partnerwerk te baseren, werken ze met de grootst mogelijke precisie aan verfijning en verdieping van de interactiviteit in hun voorstellingen. Hun opmerkelijk informele en uitnodigend-vriendelijke toon maakt het voor de meeste mensen in het publiek totaal vanzelfsprekend om zich mee te laten voeren in hun spel van fysieke ontmoeting. Die vanzelfsprekendheid is des te opvallender omdat ze zich ontwikkelt in de context van een zorgvuldig uitgewerkte en beheerste danstaal. Het is juist de combinatie van ongedwongenheid en de schone kwaliteit van de dans die de artistieke signatuur van The100Hands kleur geeft en onderscheidend maakt.”