Over The100Hands

Sinds 2014 maakt The100Hands, o.l.v. Jasper Džuki Jelen and Mojra Vogelnik Škerlj, interactieve dansvoorstellingen op locatie en in het theater. Het fysieke vocabulaire van dit duo komt voort uit hun achtergrond in moderne dans, partnering, martial arts en architectuur. Ze ontwikkelen een fysiek, tactiel en acrobatisch dansvocabulaire dat zich sterk verhoudt tot de ruimte. Hun open en speelse houding nodigt het publiek uit onderdeel te worden van de voorstelling.

The100Hands reist langs internationale festivals, en boekte succes in België, Egypte, Zweden, Denemarken en Duitsland. 25Feet is de eerste officiële première van dit gezelschap in Nederland, welke te zien was op Festival Cement 2017. Met In the Midst of Everything stonden ze in 2018 op Theaterfestival Boulevard. Tijdens Festival Cement 2019 deed The100Hands een onderzoek naar Staan.

Heleen Volman Hun opmerkelijk informele en uitnodigend-vriendelijke toon maakt het voor de meeste mensen in het publiek totaal vanzelfsprekend om zich mee te laten voeren in hun spel van fysieke ontmoeting.”

Waarom is The100Hands geselecteerd voor PLAN?

Heleen Volman, artistiek leider DansBrabant over The100Hands:

“The100Hands staan voor een nieuwe begeestering en bezieling in de dans. Vanuit een weloverwogen keus om zich op partnerwerk te baseren, werken ze met de grootst mogelijke precisie aan verfijning en verdieping van de interactiviteit in hun voorstellingen. Hun opmerkelijk informele en uitnodigend-vriendelijke toon maakt het voor de meeste mensen in het publiek totaal vanzelfsprekend om zich mee te laten voeren in hun spel van fysieke ontmoeting. Die vanzelfsprekendheid is des te opvallender omdat ze zich ontwikkelt in de context van een zorgvuldig uitgewerkte en beheerste danstaal. Het is juist de combinatie van ongedwongenheid en de schone kwaliteit van de dans die de artistieke signatuur van The100Hands kleur geeft en onderscheidend maakt.”