Niek, Roy, Virgil en Jessy kennen elkaar al sinds hun kindertijd. Ze deden samen hun eerste salto’s in de zandbak. Vijftien jaar geleden vormden zij hun crew The Ruggeds, die in de loop der jaren uitgroeide tot negen dansers. Ze kennen elkaar door en door. Weten van elkaar wat ze kunnen en hoe ze bewegen. Ze wonnen talloze battles en klommen op tot wereldniveau. Omdat ze behoefte kregen aan nieuwe uitdagingen, verdieping en een podium om hun verhaal te vertellen, maakten ze in 2017 hun eerste theatervoorstelling Adrenaline, waarmee ze een landelijke en internationale tournee maakten.

Hoewel hun dansstijl geen pure break meer te noemen is, is dat altijd het uitgangspunt vanuit waar ze vertrekken. Innovatie en uniciteit zijn kernelementen in break. Iedereen kan een air flare, maar het gaat erom wat je er daarna mee doet. Dit is ook wat The Ruggeds drijft als makers. Ze zijn altijd op zoek naar hoe het anders kan. Hun voorstellingen zijn energiek, creatief, verrassend en gevaarlijk. Ze zoeken steeds de grens op van hun kunnen en tonen daarin ook kwetsbaarheid.

Alhoewel ze tot de wereldtop behoren in de battle scene en al twee landelijke tournees met hun theaterproducties hebben gemaakt, staan ze als makers nog aan het begin van hun carrière. Als autodidacten hebben ze de afgelopen jaren veel geleerd over maakprocessen en performen voor een theaterpubliek, maar willen ze die kennis nu verdiepen en nieuwe ervaringen opdoen. PLAN ondersteunt hen daarbij en biedt hen ruimte voor onderzoek en ontwikkeling, waar tijdens hun maakprocessen tot nu toe geen ruimte voor was.