Wie is Ruben

Ruben Wanders, geboren te Eindhoven in 1991 is een afgestudeerd ingenieur in de vakgebieden Industrial Design Engineering (Industrieel Product Ontwerpen) en Mechanical Engineering (Werktuigbouwkunde). Tijdens zijn studie merkte hij al snel dat hij niet de ambities had om de die-hard Engineer of Designer te worden zoals deze worden opgeleid in beide studies. Op basis hiervan heeft hij toen besloten om in het derde jaar de minor Ondernemerschap te gaan volgen. Het was een schot in de roos. 

Na het afstuderen is hij een ontwerpstudio begonnen waarbij al zijn interesses samenkomen (Engineering / Design / Marketing). Deze studio genaamd Identity Engineering creëert de Industriële Brand Identity voor product- en machineontwikkelaars.

LinkedIn profiel

Identity Engineering in detail

Veel bedrijven gebruiken vormgeving voor het uitdragen van het imago van het bedrijf. Of het nu gaat om de grafische huiststijl of het Design van producten, de Customer Experience en het imago zijn nu belangrijker dan ooit. In de productonwikkeling is vormgeving natuurlijk niets nieuws, kijk naar de producten van Philips of Kärcher. Wat wel uniek is, is vormgeving voor deze doeleinden in de machinebouw. Hiermee richt Ruben zich op een niche en een markt met veel potentie.

Ruben heeft voorafgaand aan zijn onderneming al meermaals voor bedrijven een zogenaamde “Design Language” ontwikkeld voor zeer uiteenlopende branches. Zo heeft hij het Designproces geleid bij XYZTEC, een bondtester-ontwikkelaar die o.a. de Wafers van ASML fysiek test. Een andere opdracht was de ontwikkeling van future-proof producten voor Smart Robotics, een start-up op het gebied van cobotica in o.a. de levensmiddelenindustrie. Deze opdrachten waren voor Ruben de validatie vanuit de markt welke ervoor hebben gezorgd dat Ruben nu voor zichzelf is begonnen. De komende tijd staat in het teken van het opzetten van een houdbaar plan en uitbreiding van zijn klantenkring. 

Website Identity Engineering