Met een solide opleidingsachtergrond, behaalde Silva een Master in Saxofoon Uitvoering aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en een Master in Muziekeducatie aan de Universiteit van Aveiro in Portugal. Deze combinatie van diepgaande muzikale kennis en pedagogische vaardigheden vormt de basis van zijn veelzijdige carrière die Music Hub Brabant al even in de gaten hield.

Silva's artistieke pad kenmerkt zich door een constante zoektocht naar nieuwe interdisciplinaire creaties. Hij werkt regelmatig samen met componisten, dansers en acteurs om het saxofoonrepertoire te vernieuwen en uit te breiden. Zijn projecten strekken zich uit over heel Europa en tonen zijn vermogen om traditionele muzikale grenzen te overstijgen.

Als medeoprichter van het ION collectief, een interdisciplinair muziekensemble, het [UΛN] duo samen met Hannah Koob en het Vector Reed kwintet, toont Silva zijn flair voor samenwerking en innovatie. Hij is ook een frequente partner van gerenommeerde ensembles en instellingen zoals het Radio Filharmonisch Orkest Ensemble Klang, Oniros Ensemble, 9x13, en De Link, wat zijn reputatie binnen de professionele muziekwereld versterkt.

Daarnaast draagt Silva's betrokkenheid bij het onderwijs bij aan zijn invloed als pedagoog. In zijn privéstudio, Nuno Silva-Saxofoon Studio, ontwikkelt hij muzikale en educatieve projecten, waarbij hij een brug slaat tussen zijn werkzaamheden in Nederland en Portugal. Zijn inzet voor onderwijs blijkt uit zijn toewijding om jonge muzikanten te begeleiden en te inspireren.

Silva's artistieke bijdragen worden ook erkend door prestigieuze merken; hij wordt gesponsord door Henri-Selmer Paris, een toonaangevende fabrikant van saxofoons. Dit partnerschap benadrukt zijn status als een gerespecteerde speler in de wereld van klassieke en moderne muziek.

Enkele hoogtepunten uit zijn carrière omvatten opdrachten en samenwerkingen met componisten zoals de werken "Osedax" van Álvaro Escalona en "Concert Secret" van Ximo Tarín Micó, die getuigen van zijn vermogen om complexe en uitdagende composities uit te voeren. Dit jaar heeft het [UΛN] duo het album "Originals" uitgebracht, wat verder bijdraagt aan zijn indrukwekkende discografie.

Nuno Silva blijft een krachtige kracht in de wereld van muziek en educatie, gedreven door een passie om grenzen te verleggen en nieuwe artistieke horizonten te verkennen. Zijn werk, dat zowel de diepte als breedte van zijn muzikale bekwaamheid toont, maakt hem tot een essentiële figuur in de hedendaagse muziekcultuur.

Doelen voor Music Hub Brabant:

Tijdens het MusicHub-traject zullen Nuno zich richten op het leggen van de fundamenten voor een duurzame carrière. Hij focust zich in het bijzonder op drie gebieden van zijn professionele praktijk. Het creëren van een nieuw soloproject, de organisatie van de Tilburg Sax Summit 2025, de derde editie van een groeiend saxofoonfestival, en het versterken van bestaande projecten zoals het [uan] duo en de Nuno Silva-Saxofoonstudio.

Website: https://nunosilva-sax.com

Instagram: https://www.instagram.com/nuno.silva33/

Facebook: https://www.facebook.com/nunossilv

 

 

8263

Shows:

24 mei

[uan] duo - Spanjaardsgat Festival 

Breda

25 mei

Odem Saxophone Quartet + Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage, Tilburg (NL)

31 mei

Tilburg Sax Summit 2024 - Tilburg (NL)

[uan] duo @Tilburg Sax Summit 

Fontys School of the Arts

1 juni

Tilburg Sax Summit 2024 - Tilburg (NL)

[uan] duo & Odem Saxophone Quartet @Tilburg Sax Summit

Pieter Vreedeplein

2 juni

Tilburg Sax Summit 2024 - Tilburg (NL)

[uan] duo @TilburgSaxSummit24

Cinecitta

7 juni

KRAA!&SOEP- Re-Nacer performance @cultkitchen, Breda

16 juni

Open day @NieuweVeste 

De Nieuwe Veste

20 juni

Concert - Sophias Vereniging 

29 juni

"Brainwashed" @Conservatório de Guimarães

30 juni

Banda de Música da Trofa 

1 juli

Klopstoelenconcert Sophias - Vereniging 

11 juli

[uan] duo - St. Jan 

Gouda

13 juli

Muziek op de Binnendieze - Den Bosch, NL - [uan] duo

17 juli

[uan] duo - Breda

14 september

[uan] duo meets Cameratta Delft

15 september

[uan] duo meets Cameratta Delft

27 september

ION - Collective

Mariengaarde

11 november

Solo recital @November Music

Verkadefabriek

16 november

[uan] duo meets Muziekvereniging Sint-Gregorius Haaren

13 december

[uan] duo – Jagthuis Nederhorst den Berg

21 februari

[uan] duo - Goede Reden Almere

29 maart

[uan] duo @Hoek van Holland