Nephylim werd in 2015 opgericht door de vrienden Kevin van Geffen (gitaar) en Rens van de Ven (eerst op gitaar, later op bas). Vanaf het begin was direct duidelijk in welke stijl de band ging opereren: de Göthenburg melodische death metal. Na een aantal bezettingswisselingen heeft de band nu al jaren dezelfde line up, met als laatste toevoeging Tijn Bosters als zanger, ook bekend van Depths of Kronos en Basterd Bound. 

Kevin (12-04-1993, Den Bosch): “Sinds 2019 heeft de band de huidige bezetting waarmee we vanaf toen aan de slag zijn gegaan, wat resulteerde in de full length ‘Severance of Serenity.’ Na die release hebben we veel opgetreden en stond eigenlijk alles in het teken van deze plaat… tot de pandemie in een keer om de hoek kwam kijken en het hele live gebeuren stopte. Daarna zijn we ons weer meer gaan focussen op het schrijven van nieuwe tracks, maar ook op de zakelijke kant van de band. Dit laatste om te zien hoe we de band verder kunnen krijgen. Nu we zijn gekozen voor het Music Hub traject, kunnen we dit echt goed aan gaan pakken.”

In de zomer 2021 werd de band gevraagd om een Corona proof concert te spelen in de W2 in Den Bosch, waar ze indruk maakten op programmeur Rob van der Ham. “Ik werd direct gegrepen door de band. Een behoorlijk eigen sound en ze weten goed hoe ze die willen overdragen. Toen dacht ik direct aan Music Hub, omdat deze band een extra push waard is en zeker kan gebruiken.”

“Na onze show werden we meteen door Rob benaderd omdat hij het zo goed vond en van mening was dat we veel uit deze band kunnen halen, wat uiteindelijk leidde tot zijn voorstel om ons in het Music Hub traject mee te nemen. Nu we zijn gekozen hebben we een unieke kans om samen aan onze muzikale carrière te werken, iets dat we maar al te graag doen! Daarom zijn we gaan kijken hoe we dit traject op een manier kunnen invullen dat de band nog meer kan groeien.”

Individuele doelen

Zo wil de band op zoek gaan naar iemand die hen kan helpen om de promotie op een juiste manier in te zetten. Vooral het social media gedeelte is tegenwoordig erg belangrijk en een onderdeel waar de band graag support in krijgt. Daarnaast werkt de band op het moment aan het vervolg album en ook in dat traject komt de steun van Music Hub erg goed van pas. “Eigenlijk willen we voordat het nieuwe album uitkomt al veel aan promotie hebben gedaan, zodat we op het moment dat die verschijnt meer zullen opvallen bij luisteraars en media. Op die manier hopen we ook contact te krijgen met grotere boekers en zalen, zodat de band kan groeien.”

De band wil dit traject ook aangrijpen om de live show onder de loep te nemen. Zo is de band aan het kijken naar de aankleding, zoals stage props en aankleding, om van die live shows een nog betere ervaring te kunnen maken. “We willen niet zo maar een band zijn die in een shirtje op het podium staat, maar ook over de outfits nadenken, zodat de hele shows staat als een huis en mensen een echte ervaring mee krijgen als ze ons zien.”

De band is pas net aan het Music Hub traject begonnen, waardoor er nu nog wordt gekeken wat er precies in dit traject gaat worden ingezet. “Binnen de band zijn we nu ook aan het kijken of er individuele doelen zijn die we via Music Hub kunnen en willen halen. Dat is nog niet helemaal duidelijk, maar iets wat we dus nu aan het uitzoeken zijn.”

Tot de zomer focust de band zich op de shows die er staan en daarna wordt die focus verlegd naar de opnamen van de nieuwe plaat. “We zijn allemaal erg enthousiast om voor deze nieuwe plaat te gaan schrijven, die we hopen ergens tegen het einde van het jaar te kunnen gaan opnemen.”