De partners van Next
Loes' sterke cinematografische beeldtaal, haar onderwerpen en sociaal engagement maken haar films ontzettend sterk. Waarom zijn we wie we zijn en waarom handelen we zoals we handelen? Deze vragen vormen het uitgangspunt van haar werk en de partners volgen de doorontwikkeling van haar thematiek met interesse.”

Met de aangrijpende documentaire ‘Sky’ (2016, bekroond met diverse prijzen op internationale filmfestivals) stapt ze in de belevingswereld van de negenjarige slechthorende hoofdpersoon. In de poëtische Teledoc Campus-film ‘Wat achterblijft’ (2020, uitgezonden door AVROTROS) geeft ze spullen de hoofdrol als drie zussen het ouderlijk huis leeghalen nadat hun moeder is overleden. Loes neemt de tijd om sensitief te luisteren en subtiele observaties te doen, altijd met aandacht voor details. 'In een klein verhaal schuilt vaak een veel groter verhaal.' Haar uitgesproken filmische keuzes verrassen en laten je achter met gedachten over de onvermijdelijkheid van verlies en de soms onverwachte schoonheid daarvan.

Voor Loes is film een kunstvorm waarbij ze onderwerpen kiest die dicht bij haarzelf liggen. Naast haar autonome werk maakt ze ook documentaires in opdracht. Dat doet ze samen met documentairemaker Tamino Parren, onder de naam Vis Film. Hun uitdaging is om opdrachtgevers mee te krijgen in de visuele verleiding van een niet geënsceneerd portret. Dat resulteert in oorspronkelijke verhalen van mensen die zichzelf laten zien.