Aangenaam!

Ik ben Loek Vugs en ik maak graag minimale en speelse illustraties en animaties. Onderwerpen als architectuur, de toekomst, wetenschap en videogames inspireren mij en laat ik daarom graag terug komen in mijn werk. 

Ik ben geboren op 19 mei 1993 in Weert. Hier ben ik opgegroeid en heb ik grootste deel van mijn leven gewoond. Nu woon ik sinds enkele jaren in Den Bosch. 

Waar heb je gestudeerd?

Ik heb mijn bachelor Communicatie & Multimediadesign gevolgd aan Avans in Den Bosch. Hierna werkte ik een half jaar, maar ik wilde toen toch nog graag verder studeren en dat deed ik bij de master animatie aan St. Joost in Breda.

Hoe ziet je carrière er tot nu toe uit?

Tussen twee opleidingen door ben ik een halfjaar gaan werken bij het reclamebureau Fama Volat in Eindhoven. Daarnaast heb ik een aantal opdrachten gedaan variërend van een opdracht voor de buurman tot een opdracht voor Samsung. Op dit moment werk ik als freelance illustrator/animator en geef ik soms een gastles.

Het tofste dat ik tot nu toe heb gedaan?

Ik denk aan twee dingen. Als eerste de master Animatie, omdat ik voor mijn gevoel hier grote stappen heb gezet in mijn stijl. Niet dat mijn stijl hier heel erg is veranderd, maar ik leerde heel goed inzien wat mij mij maakt. Ik kan nu makkelijker mijn eigen gevoel volgen bij het vormgeven van iets. Als tweede vond ik het maken van de Playgrounds Opening Titles heel erg leuk om te doen. Vaak bij animatieprojecten zijn de laatste weken of dagen heel erg uitvoerend. Je hebt alles voorbereid en op dat moment is het alleen een kwestie van uitvoeren. Echter bij de Opening Titles had ik het voor elkaar gekregen om tot het einde toe op een experimentele manier te werk te gaan. Hierdoor ging het nooit vervelen. Daarnaast was het natuurlijk heel cool om op het grote scherm de opening titles te zien toen Playgrounds begon (zie hieronder een aantal stills).

Waarom is Loek als talent voor Next geselecteerd?

Illustrator en animator Loek Vugs (1993) deed CMD en daarna een Master Animation waarvoor hij cum laude afstudeerde. Zijn gecombineerde achtergrond, tomeloze ambitie en het feit dat hij bij meerdere stakeholders boven kwam drijven in de open call, maakt hem voor de partners zeer geschikt voor Next. Vugs staat aan het begin van zijn carrière, maar voor de partners beschikt hij over internationale kwaliteiten en met Next kunnen we hem coachen en inbedden in het gezamenlijke internationale netwerk.   

Op welke gebieden gaat Loek zich tijdens het talentontwikkelingstraject ontwikkelen?

Op dit moment doet Vugs een intensief traject met een business coach waarin de basis voor zijn gecombineerde beroepspraktijk gelegd wordt. Daarnaast doet Vugs research naar verschillende methodes van werken en hoe deze methodes hem helpen om een goede film/clip te maken of juist tegenwerken. Voor Next is het proces van maken net zo belangrijk als het eindresultaat. We zijn nog in gesprek over een inhoudelijke coach.