Over Lisah Baert

Lisah Baert (1985) studeerde in 2007 af aan Fontys Academie voor Drama in Tilburg.  Sindsdien werkt ze als theatermaker/regisseur en zoekt ze naar haar eigen signatuur in het theater maken. Theater zonder een eenduidig verhaal, personages en een vierde wand, maar eerder een performance, een interdisciplinaire installatie. Lisah treedt haar publiek met open vizier tegemoet en wil in haar werk de persoonlijkheid van de performers laten zien en zich blootgeven aan de toeschouwer. Ze toont hiermee de kracht van de kwetsbaarheid.
Sinds het winnen van de BLVRD PITCH in 2013 nam ze deel aan het PLAN talentontwikkelingstraject voor jonge makers. Onder de naam Lisah maakt Roezemoes voltooide ze toen haar vierluik WONEN / LEVEN / SLAPEN / ETEN. Voorstellingen waarin ze stilstaat bij deze schijnbaar banale bezigheden om de bezoeker het belang en de relativering ervan te laten ervaren. Door de herkenbaarheid van de onderwerpen en de open, gastvrije houding van Lisah, voelen haar kijkers zich welkom en aangesproken.

Leonie Clement
Lisahs werk is toegankelijk, vrolijk, gastvrij en gul. Haar werk maakt ze onder de noemer: Lisah maakt Roezemoes. En dat is niet voor niets: Lisah komt geen voorstelling spelen, maar brengt een samenkomst.”

Waarom werd Lisah voor PLAN geselecteerd?

Leonie Clement, artistiek leider Festival Cement over Lisah:

“Het speelse universum van Lisah Baert wordt bevolkt door een bonte en fantasievolle stoet van personages die samen met ons de basisspelregels van het leven bevragen. In haar voorstellingsreeks WONEN LEVEN SLAPEN ETEN hield ze telkens opnieuw een pleidooi voor het naar je hand zetten van de spelregels. Vrolijk en met een onbevangen blik leert ze ons opnieuw kijken naar alle opties en die zijn oneindig. Voor Lisah Baert zijn alle componenten van een voorstelling of belevenis even belangrijk: het spel, de vormgeving, de muziek, de inleiding, het welkomstwoord, het lijf en het hoofd.

Lisah maakt kleine nieuwe universa waarin je wordt uitgenodigd je zintuigen open te zetten. Lisahs werk is toegankelijk, vrolijk,  gastvrij en gul. Haar werk maakt ze onder de noemer: Lisah maakt Roezemoes. En dat is niet voor niets: Lisah komt geen voorstelling spelen, maar brengt een samenkomst. Als je haar de kans geeft kookt ze ook nog voor je en stopt ze je in als je gaat slapen.”