Ze focust op de verbinding van maatschappelijke behoeften met concrete handelingsperspectieven, visionaire scenario’s en participatie en ruimtelijke strategieën. In 2020 behaalde Kornelia Dimitrova met uitstekend resultaat een PDEng aan de TU Eindhoven, een tweejarig ontwerpend onderzoek naar de ontwikkeling van Landgoed De Grote Beek als een duurzame, helende omgeving. Vervolgens publiceerde zij in 2021, in opdracht van de GGZ Eindhoven, het Draaiboek voor Helende Omgevingen, een visuele ruimtelijke strategie voor de transformatie van Landgoed de Grote Beek in de komende 15 jaar. 

Om de projecten van haar 1-vrouwsbedrijf te versterken, werkt ze altijd samen met experts en makers. Hierdoor brengt ze altijd de juiste expertise mee die nodig is in elk project. Ondertussen kan zij flexibel zijn en gefocust blijven op haar eigen richting en specialisme. 

De komende jaren wil ze haar praktijk verder professionaliseren en laten groeien. Ze hoopt daarbij ook ruimte te creëren voor anderen om op een meer permanente basis deel uit te maken van deze missie. 

De eerste stap in deze richting zette ze in 2023 met een jonge ontwerper die via het programma Bouwen aan talent van het Stimuleringsfonds in haar atelier komt werken.

“My work is situated between health and spatial developments, and it is often designed as a bridge between decision-makers and stakeholders. This takes the form of visual strategies, physical interventions, process reflection and analysis and dialogue sessions. The intention is to enable participatory processes and mutual understanding between stakeholders, while addressing the strategic and tactical needs of the people who define the actions and take the decisions.”