"Sinds dag één was er eigenlijk een klik en na dat eerste nummer zijn we een Grime EP gaan maken. Samen maken we de muziek en spelen we de live shows. Hij heeft de sound die ik nodig heb en ik heb ook wel het gevoel dat ik hem kan geven wat hij op zijn beats verwacht."

Produceren

Ondanks dat wil Q'n dit Talent Hub Brabant traject gebruiken om zelf beter te worden in het produceren. Koen: "Ik ben zelf twee jaar geleden begonnen met mixen, omdat ik veel energie heb en die dan ook daar in kan steken. Nu ben ik op het punt dat ik vier tapes klaar heb liggen die ik zelf geproduceerd heb." Q'n zijn ambities liggen dan ook zeker bij het produceren. "Ik krijg de mogelijkheid om samen met iemand aan twee door mijzelf geproduceerde nummers te werken. We gaan kijken naar de mix en productie en hopelijk geeft mij dit nog meer inzicht daarin. Uiteindelijk moeten die twee nummers uitkomen op een EP die ik helemaal zelf geproduceerd heb."

Vocal Coach

Naast het produceren zijn er tal van zaken die Q'n op wil pakken nu hij deze steun krijgt. Bas Veekens (programmeur 013): "Koen gebruikt zijn stem erg intensief tijdens live shows, waardoor hij als eerste met het idee kwam om een vocal coach in te zetten. Dat is dus een van de speerpunten van dit traject, maar daarnaast willen we ook kijken hoe we hem zo goed mogelijk in de markt kunnen zetten. Grime is niet groot in Nederland, maar ik zie zeker kansen voor Q'n."

(tekst gaat verder onder de video)

Music Hub

In januari of februari staat er een release show gepland in 013 of een van de satellietlocaties. Volgens Bas Veekens is dit zo’n beetje de kers op de taart van het hele project. "Dit is eigenlijk het eindproduct waar zo’n beetje alles in samenkomt. De show en EP moeten gepromoot worden, zijn stem is dan beter getraind en we willen samen een lichtplan met visuals in elkaar draaien. Zo’n beetje alle doelen vanuit dit traject zitten daarin verwerkt." Ook Q'n wil zijn live shows nog beter in elkaar zetten. Een professioneel lichtman zal hem begeleiden en meedenken over de sfeer van de show. "We gaan een middag zitten en dan wil ik mijn ideeën delen. Hopelijk kunnen we dan een sicke live show neerzetten voor de release van de EP en de shows daarna." Ondanks dat dit Music Hub traject net is ingezet gaat de samenwerking tussen Bas en Koen al erg goed. "Met Bas kan ik over alle facetten van mijn muziek praten, waarbij hij doorvraagt. Dat zijn vaak kritische vragen, waardoor ik dan weer verder moet denken. Ik vind het tot nu toe een hele fijne samenwerking, zeker omdat Bas heel rustig is en ik vrij chaotisch kan zijn, werkt het goed. Daardoor kan ik nog meer uit mezelf halen."