Daniel Wesseik is een visual artist uit Israël, inmiddels al 8 jaar gevestigd in Nederland. Hij deed de Master Animatie van St. Joost en het Animation Sans Frontieres European development lab.

Zijn fascinatie voor het vreemde en het onconventionele staat centraal in zijn praktijk, die gekenmerkt wordt door een speelse en experimentele aanpak en zich uitstrekt over verschillende media en technieken.

Naast zijn freelance opdrachtwerk als animator en het lesgeven aan St. Joost, is Wesseik onafhankelijke korte films blijven maken: animatie-experimenten en character design-driven projecten, gericht op het verkennen van narratieve vormen en visuele stijlen. Zijn films en werken waren te zien op verschillende filmfestivals, in musea en tentoonstellingen in Nederland en over de hele wereld.

De partners in Next over de selectie van Daniel: "Wij geloven sterk in de doorontwikkeling van deze maker in Next: de hoge artistieke kwaliteit van zijn werk, zijn zelfinzicht, het feit dat hij al specifieke coaching zocht en zijn duidelijke doelen. Deze ingrediënten zullen zijn Next-traject tot een succes maken."