Aangenaam!

Ik ben Daan Rodie (1988), geboren en getogen in Breda. Afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven (2018), binnen de afdeling Man & Well-being.

Met mijn carrière wil ik me inzetten voor het cultiveren van welzijn en gezondheid binnen het dagelijks bestaan. Daarom ontwikkel ik concepten, producten en diensten die zijn geënt op een positieve, gezonde en duurzame bijdrage hieraan.

1251

Op welk project ben je dusver het meest trots?

De ‘Balance’ is een enorme ligwip uit robuust eiken. Deze is ontstaan via een mooie samenwerking tussen de Design Academy en het bedrijf Robuusteiken. Daan Rodie is het brein achter de ‘Balance’.

Hij vertelt: ‘Voor mij was filosoof Frédéric Gros de inspirator om in de Drentse bossen te gaan wandelen. Hij beschrijft wandelen als een spirituele ervaring. Wat ik echter miste na uren wandelen, was een plek om even te liggen en relaxen. Die heb je eigenlijk niet in het bos.’ Andere inspiratie kreeg Rodie door zijn opdracht een object te ontwikkelen voor zorgboerderij Prins in Drenthe: ‘zorg van binnen naar buiten verplaatsen’. En als laatste observeerde hij een pauw en de manier waarop hij balans houdt tijdens het lopen. ‘Met mijn ideeën ging ik naar Robuusteiken. Mijn ontwerp en hun technisch vakmanschap resulteerden in de huidige ‘Balance’. Ik was onder de indruk van de technische kennis bij Robuusteiken. Ze kijken, meten en het is goed. Die trefzekerheid noem ik vakmanschap.’ De ‘Balance’ is een prachtig object dat midden in de natuur zorgt voor ontspanning, balans geeft en uitnodigt tot conversatie.