Bas: "Op de Rockacademie in Tilburg ben ik door een aantal leraren enorm geïnspireerd geraakt om echt nog dieper te gaan met liedjes schrijven en me te focussen op het bespelen van andere instrumenten. Ik kwam erachter dat ik veel plezier haalde uit het schrijven hiervan op gitaar en piano."

Na de breuk van Monks Avenue ging Bas door een behoorlijk donkere periode, waar hij door een uitnodiging van de Audioworx studio uit werd getrokken. Daar kreeg hij namelijk de kans om de liedjes, die hij na de breuk van Monks Avenue had geschreven, uit te werken met een team van professionele muzikanten. Er werd aan 8 nummers gesleuteld en in 2017 was Bas klaar om deze live te gaan spelen. De muzikanten met wie hij hieraan had gewerkt konden dit door hun andere projecten niet op zich nemen, waarna Bas PYRO vormde met vrienden waar hij eerder samen muziek mee maakte.

2281

The Voice of Holland

De band deed mee aan de Popronde en daarna ging het snel. The Voice of Holland zag een promo video en nodigde de band uit. Aangezien het optreden voor de The Voice toch moest worden voorbereid, werd hier een club show in de Effenaar aan gekoppeld via musichub coach Marco Roelofs, en dit werd de eerste op eigen kracht uitverkochte clubshow.

Music Hub Brabant

De samenwerking met Roelofs ging hierna verder onder de Music Hub Brabant vlag. Bas: "In eerste instantie wilde ik met behulp van Music Hub de live shows naar een hoger plan tillen en daarnaast beter worden als producer. Door de Corona-crisis hebben we toen besloten om het werken aan de live shows even te laten voor wat het is en heb ik me gefocust op het produceren en het schrijven van liedjes. Voor het laatste hebben we externe hulp kunnen inschakelen, zoals Niels Zuiderhoek die eerder al werkte met Kensington en Di-rect. We willen dit jaar verschillende nummers online releasen en dat opvolgen met een plaat. Als er dan weer aan live optreden gedacht kan worden, wil ik Music Hub Brabant alsnog gebruiken om die live shows ijzersterk neer te kunnen zetten."

Mentor Marco Roelofs, Effenaar Wat Bas onderscheidt van een hoop andere muzikanten, is het feit dat hij erg creatief is, maar ook een visie heeft waar hij met deze band naartoe wil, en daar kunnen wij hem met Music Hub Brabant natuurlijk mee helpen. Daarnaast kijken we samen hoe we andere aspecten van het profileren van de band het beste kunnen aanpakken. Welke single kiezen we? Hoe gaan we de aankomende plaat pluggen? Allemaal vragen die we samen aan het beantwoorden zijn en waar we externe hulp voor kunnen inschakelen. Vooral de ‘doorpak mentaliteit’ van Soetens heeft ons doen besluiten om hem met Talent Hub te supporten.”