Als een van de drijvende krachten achter zijn danscrew bundelde hij vanaf 2015 zijn expertise met die van zijn crew-genoot Willem van Lieshout en richtten zij het bedrijf Cypher HQ op, de plek voor Hip Hop (dans) cultuur in Den Bosch. Als artistiek leider van Cypher HQ houdt hij zich dagelijks bezig met de creatieve invulling van de organisatie.

In 2020 danste Arjuna bij Theaterfestival Boulevard in Traces van maker Shailesh Bahoran. Hier ontdekte Arjuna zijn aanleg voor andere dansstijlen, zijn creatieve inzicht en zijn expressieve persoonlijkheid. Na jarenlang als autodidact in de breakdance scene actief te zijn geweest, zette Arjuna zijn zinnen op het theater.
Ook zijn rol in Anansi bij het Nationaal Opera & Ballet leverde Arjuna veel kennis op over de maakwijze van verschillende choreografen en mede dansers, wat hem nog meer tools voor de toekomst gaf. Hij ontdekte dat hij het liefst zijn eigen verhaal vertelt en hiervoor zijn eigen artistieke visie inzet.

Onder de vleugels van het Bossche productiehuis voor urban arts Dukebox maakte Arjuna met twee andere Bossche makers een korte voorstelling. Hier formuleerde hij het duet genaamd Growth uit (o.a. Boulevard ’21). In navolging daarvan onderzocht Arjuna in de Bossche Broedplaats van PLAN Brabant een maand lang zijn makerschap.
Hieruit ontstond de solo Equilibrium. Hij improviseerde op dit materiaal in 2023 ook bij PLANpartner United Cowboys in Eindhoven.

Nieuwe stappen in zijn ontwikkeling zette Arjuna dankzij een workshop bij Theaterfestival Boulevard, die werd geleid door de Canadese choreografe Mélanie Demers. Ook zijn residentie bij de Verkadefabriek in 2023 leverde nieuwe inzichten op.

Eind 2023 leidt een onderzoeksreis naar Mauritius, het land van Arjuna’s roots, tot Vre Nom. Dit nieuwe werk met danseres Alicia Anais Sifuentes Fuentes was te zien bij de Verkadefabriek op 27 en 29 oktober 2023.

Momenteel werkt Arjuna voor theaterwerkplaats Tocht in Culemborg als choreograaf voor hun nieuwe productie rondom Troostgravers, over rouw, verlies en naastenzorg. Deze voorstelling gaat op 6 april 2024 in première bij op de locatie van Coöperatie van makers UA in Culemborg, waar ze met het gezelschap in een gehuurd stuk loods zelf een theater aan het bouwen zijn.

Lees meer

PLAN over Arjuna Vermeulen

Arjuna Vermeulen is een dansmaker die zijn sporen verdiende als bboy in de (Inter)nationale hiphopscene. Met groot theatraal bewustzijn en een oneindige creativiteit zoekt hij de komende jaren met ons naar de beste context om zijn werk te ontwikkelen, te maken en te presenteren. Arjuna grijpt bij Boulevard alles aan als een kans om zich verder te ontwikkelen en kan dit direct omzetten in voor hem productieve lessen. Hij heeft het talent om anderen te enthousiasmeren voor zijn werk – als spil in zijn hiphopscene – maar ook in artistieke maakprocessen. Arjuna gaat heel hard. We proberen hem de komende jaren bij te houden.

Nina Aalders, Artistiek coördinator Theaterfestival Boulevard